RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti

Lepote Srbije

14:00

Gastronomija 0

Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.

podvarak
Shutterstock

 

 

Ideja za ručak nam uvek ponestane, pa je zato za mnoge žene dobro da isprobaju nešto drugačije i ukusnije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.

Uz svaki specijalitet je dobro imati salatu, a znamo da je kafanska kupus salata jedna od najboljih, pa samim tim iskoriste glavice koje ste kupili za kiseljenje i svojim najmilijima je napravite prvom prilikom.

Kada je u pitanju hrana, za vas je tu kafanski podvarak profesionalnih kuvara na kojem će vam svi pozdavideti kada osete miris, a oni koji ga probaju neće poželeti drugačije da ga spremaju.

Recept nije težak, a ovo su sastojci za njega:

  • začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode
  • 2 glavice kupusa (oko 1 kg)
  • 150-200gr slaninice
  • 2 glavice crnog luka
  • oko 500 grama svinjskih šnicli
  • 3-4 čena belog luka

Priprema ide ovako:

Na ulju prepržite meso da se uhvati lepa korica.

Izvadite meso i ostavite ga sa strane, pa na toj masnoći predinstajte crni luk, beli luk, i slaninicu.

Kasnije dodajte sitno seckan kupus i začine.

Sve izmešajte pa zatim posložite u vatrostalnu činiju i zapecite u rerni.

Ovakav podvarak je pun pogodak.

Komentari(0)

Loading