RUČAK S KOJIM NIKADA NEMA GREŠKE Tokom hladnih dana nema ništa bolje od pravog srpskog specijaliteta, a uz ovaj recept nećete pogrešiti
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
Ideja za ručak nam uvek ponestane, pa je zato za mnoge žene dobro da isprobaju nešto drugačije i ukusnije.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Kuvanje sada po hladnijem vremenu mnogima ne predstavlja problem, jer čim dođe jesen uživanje u jelima na kašiku je prioritet.
Uz svaki specijalitet je dobro imati salatu, a znamo da je kafanska kupus salata jedna od najboljih, pa samim tim iskoriste glavice koje ste kupili za kiseljenje i svojim najmilijima je napravite prvom prilikom.
Kada je u pitanju hrana, za vas je tu kafanski podvarak profesionalnih kuvara na kojem će vam svi pozdavideti kada osete miris, a oni koji ga probaju neće poželeti drugačije da ga spremaju.
Recept nije težak, a ovo su sastojci za njega:
- začini: suva začinska paprika, biber, suvi začin, ulje, pola čaše vode
- 2 glavice kupusa (oko 1 kg)
- 150-200gr slaninice
- 2 glavice crnog luka
- oko 500 grama svinjskih šnicli
- 3-4 čena belog luka
Priprema ide ovako:
Na ulju prepržite meso da se uhvati lepa korica.
Izvadite meso i ostavite ga sa strane, pa na toj masnoći predinstajte crni luk, beli luk, i slaninicu.
Kasnije dodajte sitno seckan kupus i začine.
Sve izmešajte pa zatim posložite u vatrostalnu činiju i zapecite u rerni.
Ovakav podvarak je pun pogodak.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)