STARE SRPKINJE PRAVE SAMO OVAKVU POGAČU BEZ KVASCA: Mekano testo - drugi dan je još ukusnija
Stare Srpkinje prave pogaču bez kvasca koja je drugi dan još ukusnija, a testo i te kako mekano
Često se dešava da kod kuće ostanemo bez hleba, pa se bacimo u kuhinju i napravimo ukusnu pogaču.
Najbolje ih prave naše bake jer one znaju kako testo treba da ispadne da bi se ona topila u ustima.
Još ako je jedete onako vruću uz neki namaz to je pun pogodak.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.
Možda vas zanima:

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.
Sada je pred vama još lakša priprema starih Srpkinja jer se pravi bez kvasca, ali to uopšte neće uticati na njenu mekoću.
Potrebni sastojci za ovaj recept su:
malo soli
1 kg brašna
500 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
200 ml kiselog mleka
Ovo je priprema:
U brašno dodajte so i prašak za pecivo pa sve izmešajte rukom dobro. Zatim dodajte kiselo mleko i postepeno dok mesite testo rukom, dodajte pomalo kisele vode sve dok ne umesite svo brašno.
Da biste lakše umesili pogaču, testo podelite na dva dela pa svaki deo premesite na radnom pultu.
Testo rastanjite rukom, premažite uljem i pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)