BABURA PUNJENA KUPUSOM U TEGLI: Zimnica naših seljaka - stara je vekovima unazad
Babura punjena kupusom u tegli je zimnica naših seljaka koju vekovima unazad spremaju za zimu

Ne morate svake godine da spremate samo tradicionalnu zimnicu koja je dobro poznata i po sastojcima i po ukusu.
Paprike možete spremite na razne načine...
Kisele u tegli, somborka, pečena paprika, barena...
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Možda vas zanima:

Čuvena srpska šarena zimnica, glavna na slavama
Šarena zimnica je jedna od omiljenih, vrlo je aromatična i osvežavajuća.

3 vrhunska recepta za džem bez šećera: Od domaćeg voća, sve prirodno i savršeno slatko
Probajte 3 vrhunska recepta za džemove od šljiva, jabuka i krušaka, i to bez šećera!
Pred vama je nešto drugačije a to je babura punjena kupusom u tegli.
Zimnica starih seljaka za koju mnoge žene do danas nisu ni čule.
Recept ide po ovim sastojcima:
listovi peršuna i celera
3 kg paprika-babura
2 pakovanja bibera u zrnu
2 kg kupusa
5 gr konzervansa
4 šargarepe
5 gr vinobrana
2 komada crvene paprike
100 gr soli
1 dl alkoholnog sirćeta
2-3 komada zelenog paradajza
Sada sledi priprema:
Prvo spremimo presol zato sto ga koristimo hladan. U posudi na šporetu ugrejemo vodu,alkoholno sirće i so.Kad prokljuća sklonimo sa strane, a kad se ohladi dodamo vinobran.
Opranim baburama odstranimo drške i semenke kako bi bile spremne za punjenje.
U dublju posudu stavimo sitno sečeni kupus,krupno rendanu šargarepu i sitno naseckanu crvenu papriku,posolimo kao za salatu i promešamo -najbolje rukom kako bi kupus lakse omekšao.
Punimo babure pripremljenom salatom od kupusa, u svaku baburu stavimo biber u zrnu i stavimo komad zelenog paradajza kao poklopac.
U čiste tegle ređamo punjene paprike, između stavljamo peršunov list,još koje zrno bibera ,a može i listove celera. Zalivaju se hladnim presolom, stežemo paprike rešetkama, dolijemo tečnost po potrebi i zatvorimo tegle. Ako vam ostane presolac ne bacajte već stavite u flašicu pa ako drugi dan primetite da u nekoj tegli fali tečnost dolijete.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)