ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.

Domaćice, ako još uvek niste spremile svoju zimnicu nemojte očajavati, postoje brzo recepti koji će vam pomoći da spremite originalne salate za predstojeću zimu.
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Možda vas zanima:

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena

Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
Možda vas zanima:

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena

Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
Možda vas zanima:

Ne treba vam smederevac, nema dima, ni dosadnog ljuštenja: Recept za najlepši ajvar iz rerne od barene paprike
Sada više nema izgovora, jer ovaj ajvar može da napravi svaka žena

Srpkinja iz Subotice otkrila tajni sastojak za AJVAR! Nećete verovati šta se stavlja, to dodajemo čak i u...
Sada notes u ruke i upišite tajnu sa severa Srbije za pripremu zimnice, kako bi vam i ostale đakonije bile slasne.
Sastojci:
- 7 kg živih paprika
- 400 grama ulja
- 5 kašika šećera
- 3 kašike soli
- 2 kašike esencije
- konzervans
Način pripreme:
Paprike ispeći, oljuštiti i iscediti uveče. Ostaviti ih da prenoće i ujutru samleti. Na šporet staviti ulje da provri. U šerpu gde je mlevena paprika dodati sve sastojke osim konzervansa, preliti vrelim uljem i poklopiti da odstoji dvadeset minuta.
Nakon toga staviti da se kuva još 20-30 minuta. Na kraju dodati konzervans. Sipati u vrele tegle vreo ajvar i vrelo vezivati.
Vreme pripreme: 20 minuta

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.
Komentari(0)