LAŽNE PIROŠKE, BEZ MEŠENJA: Evo zašto su ukusnije i od KARAĐORĐEVE ŠNICLE, a prave se očas posla
Donosimo vam jednostavan recept za lažne piroške koje ćete obožavati, a pripremaju se brzo i lako.

Sastojci:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 250 g domaćeg sira
- 250 g sira (trapist, edemar...)
- 200 g kisele pavlake
fil:
- 4 jaja
- 200 g brašna
- 2 dl mineralne vode
- Ulje za prženje
Priprema:
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Možda vas zanima:

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet
Izrendati domaći sir, pa ga pomešati sa ostalim sirom i dodati pavlaku, pa sjediniti. U malu posudu razmutiti brašno sa vodom, za lepljenje kora. Raširiti koru, pa je preklopiti sa desne strane (do sredine), pa isto učiniti i sa leve strane. Staviti fil na koru, pa je urolati. Za pohovanje: Umutiti jaja, u drugu posudu spremiti brašnu, a u treću kiselu vodu. Urolane pite umakati u kiselu vodu, u brašno, a zatim u jaja i staviti u ulje da se prže.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja
Komentari(0)