NAJBOLJI RECEPT ZA KISELE KRASTAVCE: Hrskaviji i bolji od kupovnih, a priprema jednostavna
Pravo je vreme da napravite domaću zimnicu, a kiseli krastavci su prvi na redu.

Zbog nedostatka vremena, ljudi se danas sve češće odlučuju za kupovinu gotovih jela, kao i zimnice. Ali, ako spadate u one domaćice koje i dalje drže do tradicije i svake godine spremaju domaću zimnicu, predlažemo vam da probate i najbolji recept za kisele krastavce. Možda vam deluje rano, ali sada je najbolje vreme da ukiselite krastavce i spremite ukusnu zimnicu. Takođe, pročitajte i koja 2 sastojka će vam pomoći da napravite kisele krastavce koji se neće pokvariti.
Sastojci:
- 2 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice sirćetne kiseline
- biber u zrnu
- senf
- korijander
- 1 kg krastavaca
Priprema:
Možda vas zanima:

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Možda vas zanima:

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Možda vas zanima:

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Operite krastavce, pa isecite po 1-2 mm sa obe strane. Zatim ih potopite 3-4 sata u hladnu vodu. Na dno sterilizovanih tegli stavite listove trešnje (po 2 lista), malo mirođije, pa pobiberite, dodajte sekcani korijander (može i sušeni), kao i senf. Napunite tegle (3 l) krastavcima i sipajte ključalu vodu (nemojte da napunite teglu). U šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer i ostavite da proključa. Zatim dodajte sirćetnu kiselinu i dobijenim prelivom prelijte kisele krastavce. Dobro zatvorite i okrenite tegle naopako.

KORAK PO KORAK DO SAVRŠENOG POSNOG PREBRANCA ZA BADNJI DAN: Samo pratite uputstvo, nema šanse da pogrešite (RECEPT)
Tradicionalni prebranac na najprostiji način - recept koji ćete prepisati u svesku

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji
Komentari(0)