NAJBOLJI RECEPT ZA KISELE KRASTAVCE: Hrskaviji i bolji od kupovnih, a priprema jednostavna

Izvor: Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Pravo je vreme da napravite domaću zimnicu, a kiseli krastavci su prvi na redu.

NAJBOLJI RECEPT ZA KISELE KRASTAVCE: Hrskaviji i bolji od kupovnih, a priprema jednostavna
Shutterstock

Zbog nedostatka vremena, ljudi se danas sve češće odlučuju za kupovinu gotovih jela, kao i zimnice. Ali, ako spadate u one domaćice koje i dalje drže do tradicije i svake godine spremaju domaću zimnicu, predlažemo vam da probate i najbolji recept za kisele krastavce. Možda vam deluje rano, ali sada je najbolje vreme da ukiselite krastavce i spremite ukusnu zimnicu. Takođe, pročitajte i koja 2 sastojka će vam pomoći da napravite kisele krastavce koji se neće pokvariti.

Sastojci: 

  • 2 kašike soli 
  • 2 kašike šećera 
  • 2 kašičice sirćetne kiseline 
  • biber u zrnu 
  • senf 
  • korijander 
  • 1 kg krastavaca 

Priprema: 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Operite krastavce, pa isecite  po 1-2 mm sa obe strane. Zatim ih potopite 3-4 sata u hladnu vodu. Na dno sterilizovanih tegli stavite listove trešnje (po 2 lista), malo mirođije, pa pobiberite, dodajte sekcani korijander (može i sušeni), kao i senf. Napunite tegle (3 l) krastavcima i sipajte ključalu vodu (nemojte da napunite teglu). U šerpu sipajte vodu, dodajte so, šećer i ostavite da proključa. Zatim dodajte sirćetnu kiselinu i dobijenim prelivom prelijte kisele krastavce. Dobro zatvorite i okrenite tegle naopako. 

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading