MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Sve što vam je potrebno od namirnica:
Sastojci
12 supenih kašika projinog (kukuruznog) brašna
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:
Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Priprema
Sve gore napisane sastojke pomešajte u nekoj velikoj posudi, ali sir nemojte previse usitniti – lepše je kad ostanu veći komadi.
Rastopljenim margarinom podmazati pleh (ili kalupe za proje i mafine) i izručiti testo. Peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, prvo 10 minuta na 200 stepeni, a onda još 20 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
DA LI KISELI KUPUS MOŽE DA SE ZAMRZNE? Postoji nekoliko stvari koje treba da znate kako biste sačuvali njegov kvalitet
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
SVADBARSKI KUPUS NA STARINSKI NAČIN: Evo kako da spremite tradicionalno jelo koje mnogi jedu sa uživanjem (RECEPT)
Svadbarski kupus je tradicionalno jelo kome retko ko može da odoli. Nije težak za pripremu, a ukus mu je bogovski i cela porodica će uživati.
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Komentari(0)