MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

Sve što vam je potrebno od namirnica:
Sastojci
12 supenih kašika projinog (kukuruznog) brašna
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Možda vas zanima:

Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Domaća proja sa sirom i kajmakom – recept naših baka
Priprema
Sve gore napisane sastojke pomešajte u nekoj velikoj posudi, ali sir nemojte previse usitniti – lepše je kad ostanu veći komadi.
Rastopljenim margarinom podmazati pleh (ili kalupe za proje i mafine) i izručiti testo. Peći 30 minuta u prethodno zagrejanoj rerni, prvo 10 minuta na 200 stepeni, a onda još 20 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.

CRVENO ZLATO JUGA: Leskovačka paprika je jača od holesterola, a tajna pečenja čuva vitaminsku bombu
Leskovac nije slučajno gastronomski centar Balkana. Tajna leži u jednoj, jedinoj paprici – čuvenoj ajvaruši. Otkrivamo zašto se ova paprika, poznata i kao Kurtovka, smatra našim najzdravijim povrćem, kako je šumovito zemljište čini slatkom i zašto je proces pečenja ključan za očuvanje antioksidanasa.

Upoznajte kraljicu među gibanicama! U moru stotina, ova je najukusnija i najbolja, domaćice će se oduševiti
Ispoštujte postupak pripreme i uživaćete kao nikad do sada.

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.
Komentari(0)