Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Projara, odnosno ono što često pogrešno nazivamo projom, jedno je od omiljenih peciva srpske kuhinje i čim je stranci prvi put probaju – odmah im bude jasno zašto!
Bez obzira na to dodajete li joj sir ili jogurt ili, još bolje, i jedno i drugo, možete biti sigurni da vas čeka slastan obrok koji se pamti, a uz pravu razmeru sastojaka može postati pravo malo remek-delo.
Jedna od omiljenih varijanti je tzv. kafanska projara, koja se priprema očas posla, a ukus joj se dugo pamti.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Sastojci:
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
4 cela jajeta
200 g kukuruznog brašna
100 g pšenicnog brašna
1 cela kesica praška za pecivo
300 g sira
150 ml ulja
300 ml jogurta
so po ukusu
Priprema:
Dobro umutite jaja, pa im dodajte sir i posolite po potrebi (vodite računa o tome koliko je sir slan).
Sipajte ulje i jogurt, pa promešajte.
Malo po malo dodajte pšenično i kukuruzno brašno prosejane s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje, tako da razbijete sve gromuljice koje se pojave.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje, pa protresite da se lepo poravna.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Komentari(0)