Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima

Teodora Tojagić

12:00

Gastronomija 0

Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.

proja sa sirom
Shutterstock

Projara, odnosno ono što često pogrešno nazivamo projom, jedno je od omiljenih peciva srpske kuhinje i čim je stranci prvi put probaju – odmah im bude jasno zašto!

Bez obzira na to dodajete li joj sir ili jogurt ili, još bolje, i jedno i drugo, možete biti sigurni da vas čeka slastan obrok koji se pamti, a uz pravu razmeru sastojaka može postati pravo malo remek-delo. 

Jedna od omiljenih varijanti je tzv. kafanska projara, koja se priprema očas posla, a ukus joj se dugo pamti.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4 cela jajeta
200 g kukuruznog brašna
100 g pšenicnog brašna
1 cela kesica praška za pecivo
300 g sira
150 ml ulja
300 ml jogurta
so po ukusu

Priprema:

Dobro umutite jaja, pa im dodajte sir i posolite po potrebi (vodite računa o tome koliko je sir slan).
Sipajte ulje i jogurt, pa promešajte.
Malo po malo dodajte pšenično i kukuruzno brašno prosejane s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje, tako da razbijete sve gromuljice koje se pojave.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje, pa protresite da se lepo poravna.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

Komentari(0)

Loading