Dok proključa voda za kafu – sve ste obavili! KAFANSKA PROJARA puna sira umuti se za 5 minuta, a jede u slast danima
Ako ste ljubitelj domaće projare sa sitnim, slanim sirom, ovaj recept za sočno pecivo je nešto što morate da probate.
Projara, odnosno ono što često pogrešno nazivamo projom, jedno je od omiljenih peciva srpske kuhinje i čim je stranci prvi put probaju – odmah im bude jasno zašto!
Bez obzira na to dodajete li joj sir ili jogurt ili, još bolje, i jedno i drugo, možete biti sigurni da vas čeka slastan obrok koji se pamti, a uz pravu razmeru sastojaka može postati pravo malo remek-delo.
Jedna od omiljenih varijanti je tzv. kafanska projara, koja se priprema očas posla, a ukus joj se dugo pamti.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Sastojci:
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
Možda vas zanima:
PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
4 cela jajeta
200 g kukuruznog brašna
100 g pšenicnog brašna
1 cela kesica praška za pecivo
300 g sira
150 ml ulja
300 ml jogurta
so po ukusu
Priprema:
Dobro umutite jaja, pa im dodajte sir i posolite po potrebi (vodite računa o tome koliko je sir slan).
Sipajte ulje i jogurt, pa promešajte.
Malo po malo dodajte pšenično i kukuruzno brašno prosejane s praškom za pecivo, uz neprestano mešanje, tako da razbijete sve gromuljice koje se pojave.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje, pa protresite da se lepo poravna.
Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
Cigančice– zaboravljene zapečene loptice od brašna, masti i luka
Pravljene od onoga što „uvek ima u kući“, cigančice su nekada bile brzi doručak, užina ili jelo za sirotinju – a danas su pravo otkrovenje ukusa
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Komentari(0)