PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave

Proju svi volimo da jedemo, a da li ste nekada spremali projaru na starinski način?
Priprema je drugačija, a da je ukusnija i sami ćete se uveriti u to.
Naše bake samo takvu spremaju, recept kakav samo može da se poželi.
Možda vas zanima:

MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Možda vas zanima:

MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Možda vas zanima:

MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Potrebni sastojci:
12 kašika kukuruznog brašna
4 kašike pšeničnog brašna
300 g belog sira
3 jajeta
200 ml kisele vode
150 ml jogurta
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.
Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.
Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.
Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.
Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.
Prijatno!

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Domaćinska gibanica kakvu niste probali: Slavica podelila recept za ovo neodoljivo jelo, ko proba neće se pokajati
Mini-gibanice po receptu Slavice Rokvić.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

KAKO SE PRAVILNO ČUVAJU TREŠNJE? Pogledajte koja temperatura je idealna
Da li i vi trešnje ostavljate na stolu nakon kupovine?
Komentari(0)