PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave

Proju svi volimo da jedemo, a da li ste nekada spremali projaru na starinski način?
Priprema je drugačija, a da je ukusnija i sami ćete se uveriti u to.
Naše bake samo takvu spremaju, recept kakav samo može da se poželi.
Možda vas zanima:

MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Možda vas zanima:

MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Možda vas zanima:

MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Potrebni sastojci:
12 kašika kukuruznog brašna
4 kašike pšeničnog brašna
300 g belog sira
3 jajeta
200 ml kisele vode
150 ml jogurta
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.
Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.
Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.
Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.
Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.
Prijatno!

Recept: Uskočni kolač od jabuke i kvasnog testa – poslastica između posta i praznika
Zaboravljeni kolač koji se u Šumadiji spremao samo na Veliku subotu, bez mleka i jaja

Grobna pogača sa bosiljkom i vinom: Zaboravljen recept koji se nosio samo mrtvima
Obredna hrana koja se nije jela kod kuće, već delila tiho – za dušu i zavet

Kraljica posne trpeze vraća se na velika vrata: Najukusnija pita sa kupusom obavezno se sprema za Veliki petak
Posna trpeza može da bude neodoljiva ukoliko znate da je spremite na pravi način

Rasjenička pita – zaboravljeno uskrsno jelo od mlade koprive i domaćeg testa
Zeleni poklon proleća na tanjiru – tradicionalna pita iz Negotinske Krajine, posna i svečana

Uskršnja SLATKA POGAČA lepša je od svakog kolača i torte - Mekano testo punjeno čokoladom je poslastica koju niko ne propušta
Ako pored uskršnjih đakonija želite da napravite i slatku pogaču, ovo je pravi recept za vas
Komentari(0)