PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave
Proju svi volimo da jedemo, a da li ste nekada spremali projaru na starinski način?
Priprema je drugačija, a da je ukusnija i sami ćete se uveriti u to.
Naše bake samo takvu spremaju, recept kakav samo može da se poželi.
Možda vas zanima:
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Možda vas zanima:
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Možda vas zanima:
MIRIŠE NA DETINJSTVO Bakina proja sa sirom
Poslužite je za doručak ili večeru uz šolju jogurta.
NAJBOLJA SRPSKA VEČERA - ZDRAVA I PREUKUSNA: Pravi se brzo, a ukus je fantastičan
Proja po starinski i ajvar su sve što vam je potrebno za večeru i čisto uživanje u jelu
Potrebni sastojci:
12 kašika kukuruznog brašna
4 kašike pšeničnog brašna
300 g belog sira
3 jajeta
200 ml kisele vode
150 ml jogurta
100 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.
Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.
Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.
Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.
Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.
Prijatno!
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)