PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Projara na starinski način je stari specijalitet za doručak kakav samo naše bake znaju da naprave

PROJARA NA STARINSKI NAČIN KIDA KOLIKO JE DOBRA: Specijalitet naših baka - doručak na kojem smo svi odrasli
vikipedija/Proja

Proju svi volimo da jedemo, a da li ste nekada spremali projaru na starinski način?

Priprema je drugačija, a da je ukusnija i sami ćete se uveriti u to.

Naše bake samo takvu spremaju, recept kakav samo može da se poželi.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebni sastojci:

12 kašika kukuruznog brašna

4 kašike pšeničnog brašna

300 g belog sira

3 jajeta

200 ml kisele vode

150 ml jogurta

100 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u jednoj činiji, osim sira, i mutite dok ne dobijete glatko ali retko testo. Najbolje da ga ručno umešate, iako će proces trajati duže nego da mutite mikserom.

Kada se sve sjedini, onda ubacite sir i varjačom lagano umešate.

Nemojte sir previše da usitnite jer treba lepo pod zubima da se oseti i biće ukusnija projara.

Tepsija u kojoj ćete peći projaru podmažite i obložite papirom za pečenjem pa sipajte testo. Malo protresite tepsiju kako bi se testo ravnomerno razlilo po njoj.

Pecite oko pola sata, prvo na 200 stepeni, a potom na 180.

Prijatno!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading