NAJBOLJA ČORBASTA HRANA NA SVETU Jedno srpsko jelo ušlo je među 50 najukusnijih, možete li da pogodite koje?
Iznenađeni ste?

Popularni sajt za hranu i piće Taste atlas, objavio je listu najboljih čorbi na svetu i naš pasulj je zauzeo 20. mesto.
- Pasulj je popularna srpska čorba od pasulja koja se tradicionalno sprema od belog pasulja. Pasulj se obično krčka sa kobasicom, slaninom ili šunkom i povrćem kao što su luk i šargarepa. Paprika, lovorov list i beli luk se obično koriste kao začini u supi.
Možda vas zanima:

BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)
Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.

TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.
Možda vas zanima:

BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)
Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.

TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.
Možda vas zanima:

BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)
Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.

TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.
Pasulj je tipičan predstavnik srpske hrane, a veoma je popularan i na celom Balkanu, posebno u zemljama u okruženju. Preporučuje se da jelo poslužite sa malo hrskavog hleba ili isečenog sirovog luka sa strane - piše na sajtu.
- Ne mogu da verujem da se čorbast pasulj zapravo smatra kao naše jelo. Mislio sam da je to nešto osnovno što svi na svetu jedu - piše jedan korisnik sa Redita.
- Odbijam rezlutat ovog jer pasulj nije na prvom mestu - dodaje drugi.
- Pasulj najjači, kažu da su Švabe lude za srpskim vojničkim pasuljom - zaključuje treći.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.

Ovako su domaćice pre 70 godina pravile sarmu: Caka je u ovom tajnom sastojku, odmah zapišite recept
Nedavno je jedan recept za sarmu star više od pola veka prilično probudio interesovanje.

HRANA KOЈA LEČI: Zašto su čačanski kiseli krastavci lekovitiji od ostalih i tajna sporog kiseljenja
Čačak je poznat po svojoj zimnici, a čačanski kiseli krastavci su poseban delikates. Otkrivamo zašto se baš ovi krastavci smatraju probiotičkom bombom i kako ih proces sporog kiseljenja u salamuri bez sirćeta čini neuporedivo zdravijim od industrijskih proizvoda.

Starinski recept iz Banata prste da poližete: Spremite mekanu i sočnu bundevaru, ko jednom proba poželeće ponovo
Uživaćete u svakom zalogaju.

KRALJEVSKI KESTEN IZ SRBIЈE: Zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore zaboravljen i kako se pravi najzdraviji posni hleb
Dok se Francuzi kunu u kesten, mi smo zaboravili na naše blago! Otkrivamo zašto je pitomi kesten sa Fruške Gore vekovima bio osnova ishrane u siromašnim krajevima. Ovaj zaboravljeni plod je prirodna energetska bomba i jedini sastojak za posni, bezglutenski hleb koji su naše bake mesile.
Komentari(0)