NAJBOLJA ČORBASTA HRANA NA SVETU Jedno srpsko jelo ušlo je među 50 najukusnijih, možete li da pogodite koje?
Iznenađeni ste?
Popularni sajt za hranu i piće Taste atlas, objavio je listu najboljih čorbi na svetu i naš pasulj je zauzeo 20. mesto.
- Pasulj je popularna srpska čorba od pasulja koja se tradicionalno sprema od belog pasulja. Pasulj se obično krčka sa kobasicom, slaninom ili šunkom i povrćem kao što su luk i šargarepa. Paprika, lovorov list i beli luk se obično koriste kao začini u supi.
Možda vas zanima:
BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)
Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.
TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.
Možda vas zanima:
BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)
Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.
TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.
Možda vas zanima:
BRITANAC PROBAO 10 SRPSKIH JELA Šta mislite, šta mu se najviše, a šta najmanje svidelo? Za sarmu je imao poseban komentar (VIDEO)
Prva na meniju bila mu je sarma koju je probao u jednom restoranu u Beogradu.
TRADICIONALNI RECEPT ZA UŽIČKI SPECIJALITET Kuvarica je dugo čuvala ovu tajnu, a sada je odlučila da je podeli
Užice je poznato po ovom specijalitetu.
Pasulj je tipičan predstavnik srpske hrane, a veoma je popularan i na celom Balkanu, posebno u zemljama u okruženju. Preporučuje se da jelo poslužite sa malo hrskavog hleba ili isečenog sirovog luka sa strane - piše na sajtu.
- Ne mogu da verujem da se čorbast pasulj zapravo smatra kao naše jelo. Mislio sam da je to nešto osnovno što svi na svetu jedu - piše jedan korisnik sa Redita.
- Odbijam rezlutat ovog jer pasulj nije na prvom mestu - dodaje drugi.
- Pasulj najjači, kažu da su Švabe lude za srpskim vojničkim pasuljom - zaključuje treći.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
IDEALNO JELO ZA DANE POSTA Riblja čorba, ukusna i pikantna!
Veliki post mnogi poste, a mi vam donosimo recept za pikantnu riblju čorbu, bolju od one iz kafane, koju će rado jesti i oni koji mrse.
3 STARINSKA JELA OD KOPRIVE: Srbi su vekovima verovali da JAČAJU TELO u proleće i da obavezno treba da se nađu na stolu
Kopriva u Srbiji ima status maltene svete biljke, dok naši stari obožavaju jela koja u sebi sadrže ovu biljku
Recept za slane štapiće sa sirom: Spremite pecivo kao iz pekare
Ako vam je potrebno brzo pecivo, imamo rešenje
MONASI U VREME POSTA PRAVE SVETOGORSKI JAFA KOLAČ: Najlepša poslastica sa čokoladom i pomorandžom (RECEPT)
Monasi u vreme posta prave najlepšu poslasticu sa čokoladom i pomorandžom, a u pitanju je svetogorski jafa kolač
POSNI SPECIJALITET: Recept za kupusnjak sa mladim lukom (VIDEO)
Preukusno posno jelo koje će vas oduševiti
Komentari(0)