DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.

Bliži nam se Vaskršnji post, a to znači da će na stolu iz dana u dan biti dosta posne hrane.
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
Možda vas zanima:

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
Možda vas zanima:

Ovu poslasticu su Jugosloveni obožavali: Sada gotovo zaboravljeni kolač, a spremanje je lako i brzo
Prisetite se deserta koji je bio popularan 70- ih godina

Ovo su u Jugi obožavali deca i odrasli: Kolač koji su danas mnogi zaboravili, starinski recept sa kojim nema greške
Ako volite ovaj kolač napravite ga po stotinama puta isprobanom receptu bez ikakve imalo muke
Brza i jednostavna priprema omiljenog doručka za vreme posta. Ovako su je pravile i domaćice u staroj Jugoslaviji.
Sastojci:
- 200 g belog brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 2 struka praziluka
- pola čaše ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 čaše kisele vode
- so
Priprema:
Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni iseckajte ali ostavite sa strane. Pomešajte obe vrste brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, i posolite. U tu smesu dodajte prženi praziluk pa promešajte.
Sipajte smesu u tepsiju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Izvadite proju iz rerne pa je pospite zelenim delom praziluka i vratite da se peče još 10 minuta.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)