SVI SU ODLEPILI ZA OVIM SLATKIŠEM Evo kako da napravite novogodišnji kolač zbog koga su mnogi odlepili
Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.

Vreme smišljanja gozbe i naravno, dezerta, je na vratima i zasigurno vam ponestaje ideja. Međutim, kao i uvek, internet i novi recepti u odličnom trenutku stižu u pomoć. Naime, danima po internetu kruži recept za kremastu novogodišnju tortu.
Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.
Možda vas zanima:

Znate li kad treba da raskitite novogodišnju jelku? Ljudi koji je drže do februara sebi čine medveđu uslugu, evo i zašto
Ova "nepisana pravila" treba da se poštuju kada je u pitanju novogodišnja jelka, a evo i zašto

SPAVAJU NA GROBLJU, PIJU PEPEO Najčudniji novogodišnji običaji
Iako je Nova godina praznik koji obeležava kraj jedne, a početak druge godine, većina ljudi se odluči da u toj novoj koja dođe promene neke svoje navike. Zato imamo običaj da za Novu godinu sastavljamo nove ciljeve, ideje, ali i donosimo velike i male odluke.
Možda vas zanima:

Znate li kad treba da raskitite novogodišnju jelku? Ljudi koji je drže do februara sebi čine medveđu uslugu, evo i zašto
Ova "nepisana pravila" treba da se poštuju kada je u pitanju novogodišnja jelka, a evo i zašto

SPAVAJU NA GROBLJU, PIJU PEPEO Najčudniji novogodišnji običaji
Iako je Nova godina praznik koji obeležava kraj jedne, a početak druge godine, većina ljudi se odluči da u toj novoj koja dođe promene neke svoje navike. Zato imamo običaj da za Novu godinu sastavljamo nove ciljeve, ideje, ali i donosimo velike i male odluke.
Možda vas zanima:

Znate li kad treba da raskitite novogodišnju jelku? Ljudi koji je drže do februara sebi čine medveđu uslugu, evo i zašto
Ova "nepisana pravila" treba da se poštuju kada je u pitanju novogodišnja jelka, a evo i zašto

SPAVAJU NA GROBLJU, PIJU PEPEO Najčudniji novogodišnji običaji
Iako je Nova godina praznik koji obeležava kraj jedne, a početak druge godine, većina ljudi se odluči da u toj novoj koja dođe promene neke svoje navike. Zato imamo običaj da za Novu godinu sastavljamo nove ciljeve, ideje, ali i donosimo velike i male odluke.
Savršen kolač za praznike, a ima još jedan bonus osim što je preukusna, jako se brzo sprema.
Sastojci:
- 2 jaja
- 8g vanil šećera
- 100g šećera
- 50 ml suncekrotovog ulja
- 50 g maslaca
- 340 g brašna
- 10 g praška za pecivo
Za krem:
- 200 g kompota od breskvi (ceđeni)
- 400 ml mleka
- 10 g vanil šećera
- 1 žumance
- 3 kašike šećera
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 200 ml šlaga (već zaslađenog)
- seckani badem
Priprema:
U veću činiju staviti jaja,vanil šećer i ulje, atim to dobro umutiti mikserom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama.
Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.
Breskve isecite na kockice. Zatim, u šerpu sipajte mleko, dodajte vanil šećer, žumanca i tri kašike šećera. Potom dodajte 4 kašike kukuruznog brašna i sve umutite mikserom dok se ne stvori fini krem. Sipajte šlag i sve lepo umutite, zatim i breskve i promešajte smesu.
Krem prebacite na testo u kalupu i poravnajte ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko krema. Preko toga pospite listiće badema i stavite u rernu zagrejanoj na 180-200 stepeni na oko 25 minuta.
Izvadite tortu iz rerne i kalupa i, zavisno od ukusa, pospite šećer u prahu, cimet ili nešto vama draže.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

TAJNA JELA KOЈE LEČI GROFICA: Recept za Pposni pasulj koji su monasi Fruške Gore kuvali u kazanima i zašto je najbolji za zimu
Pasulj prebranac je kulinarski klasik, ali malo ko zna za njegovu pravu, posnu, manastirsku verziju. Otkrivamo zašto se ovaj specijalitet sa Fruške Gore naziva "pasulj grofica", kako su ga monasi usavršili do savršenstva i zašto je, zbog visokog sadržaja proteina i vlakana, on najbolji prirodni lek za varenje tokom zime.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!
Komentari(0)