SVI SU ODLEPILI ZA OVIM SLATKIŠEM Evo kako da napravite novogodišnji kolač zbog koga su mnogi odlepili

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.

SVI SU ODLEPILI ZA OVIM SLATKIŠEM Evo kako da napravite novogodišnji kolač zbog koga su mnogi odlepili
Printscreen/Youtube

 

Vreme smišljanja gozbe i naravno, dezerta, je na vratima i zasigurno vam ponestaje ideja. Međutim, kao i uvek, internet i novi recepti u odličnom trenutku stižu u pomoć. Naime, danima po internetu kruži recept za kremastu novogodišnju tortu.

Preukusna torta od sočnog krema privukla je pažnju domaćica i ljubitelja slatkiša širom sveta.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Savršen kolač za praznike, a ima još jedan bonus osim što je preukusna, jako se brzo sprema.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 8g vanil šećera
  • 100g šećera
  • 50 ml suncekrotovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 340 g brašna
  • 10 g praška za pecivo

Za krem:

  • 200 g kompota od breskvi (ceđeni)
  • 400 ml mleka
  • 10 g vanil šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 200 ml šlaga (već zaslađenog)
  • seckani badem

Priprema:

U veću činiju staviti jaja,vanil šećer i ulje, atim to dobro umutiti mikserom. Dodajte puter i promešajte. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo i umesite testo rukama.

Odvojite deo testa i napravite kuglu veličine šake, umotajte je u providnu foliju i stavite u zamrzivač na 20 minuta.

Podmazan okrugli kalup (prečnika 24 cm) obložite preostalim testom po dnu i malo po ivici.

Breskve isecite na kockice. Zatim, u šerpu sipajte mleko, dodajte vanil šećer, žumanca i tri kašike šećera. Potom dodajte 4 kašike kukuruznog brašna i sve umutite mikserom dok se ne stvori fini krem. Sipajte šlag i sve lepo umutite, zatim i breskve i promešajte smesu.

Krem prebacite na testo u kalupu i poravnajte ga. Narendajte testo iz zamrzivača preko krema. Preko toga pospite listiće badema i stavite u rernu zagrejanoj na 180-200 stepeni na oko 25 minuta.

Izvadite tortu iz rerne i kalupa i, zavisno od ukusa, pospite šećer u prahu, cimet ili nešto vama draže.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari(0)

Loading