JEDINI JE PROIZVOĐAČ DOMAĆEG VINJAKA Nenad koristi nesvakidašnje sredstvo za prskanje stabala i lišća od samo 2 sastojka
Recept je Nenad preuzeo od dede, pa se praktično može ovo tretiranje nazvati tradicijom.

Kad su odlučili da na površini od pet hektara posade šljivik, Bogdanovići iz sela Ivankovac kod Ćuprije odmah su znali da voćke ne žele tretirati hemijom, već se isključivo baviti organskom proizvodnjom. Upravo zbog toga osmislili su nesvakidašnje sredstvo za prskanje stabala i lišća, koje je potpuno prirodno i sadrži dva sastojka - beli luk i koprivu.
- Recept sam preuzeo od svog dede, pa se ovo tretiranje može nazvati i tradicionalnim. Kopriva i luk se potope u mlaku vodu, kasnije idu na mešanje da puste ekstrate, aromu, a kasnije sve to zajedno ide u atomizer, pa se posle sa tom smesom svakodnevno prska voćnjak i zaista je delotvorno protiv brojnih bolesti i štetočina", rekao je za RINU Nenada Bgdanović.
Ovako tretirane, šljive na imanju u selu Ivankovac rađaju kao iz vode, a domaćin ih sve koristi kako bi napravio odličnu domaću, ekološku rakiju. Više od pola života Nenad je proveo u Švajcarskoj i dobro je shvatio šta znači kad se u svetu pomene srpska šljivovica.
Možda vas zanima:

SRPSKO PIĆE BOJE KARAMELE Koja se priča krije iza čuvenog vinjaka
Vinjak je alkoholno piće nastalo mešanjem vinskih destilata, praktično je u pitanju rakija od vina, po čemu nosi ime.

SIMBOL STRADANJA SRBA Veruje se da su crvenu boju dobili od zemlje NATOPLJENE KRVLJU kosovskih junaka (VIDEO)
Jedno od najvećih divljih staništa crvenog božura u Srbiji otkrila je sasvim slučajno grupa zaljubljenika u prirodu iz Ćuprije i Paraćina, lutajući Kučajskim planinama
Možda vas zanima:

SRPSKO PIĆE BOJE KARAMELE Koja se priča krije iza čuvenog vinjaka
Vinjak je alkoholno piće nastalo mešanjem vinskih destilata, praktično je u pitanju rakija od vina, po čemu nosi ime.

SIMBOL STRADANJA SRBA Veruje se da su crvenu boju dobili od zemlje NATOPLJENE KRVLJU kosovskih junaka (VIDEO)
Jedno od najvećih divljih staništa crvenog božura u Srbiji otkrila je sasvim slučajno grupa zaljubljenika u prirodu iz Ćuprije i Paraćina, lutajući Kučajskim planinama
Možda vas zanima:

SRPSKO PIĆE BOJE KARAMELE Koja se priča krije iza čuvenog vinjaka
Vinjak je alkoholno piće nastalo mešanjem vinskih destilata, praktično je u pitanju rakija od vina, po čemu nosi ime.

SIMBOL STRADANJA SRBA Veruje se da su crvenu boju dobili od zemlje NATOPLJENE KRVLJU kosovskih junaka (VIDEO)
Jedno od najvećih divljih staništa crvenog božura u Srbiji otkrila je sasvim slučajno grupa zaljubljenika u prirodu iz Ćuprije i Paraćina, lutajući Kučajskim planinama
- Srbija se u svetu prepoznaje po tom piću. To je pravi brend naše zemlje u svetu. Imam za cilj da napravim ozbiljnu destileriju, a rakija od ekološki dobijenih šljiva može biti samo najboljeg kvaliteta. Sledeće godine proširuju se zasadi, dodao je Nenad.
Pored tradicionalnog pravljenja rakije, Nenad se oprobao u još jednoj disciplini. Jedini je proizvođač domaćeg vinjaka, što je i potvrdio brojnim nagradama.
- Mi preradimo vino od domaćih posebnih sorti, koje moraju da odleže minimum pet godina. Što duže provede u buretu to je bolje po vino, kasnije ide u dodatnu preradu gde se razblažuje i ide kroz destilacioni aparat. Kada se to odradi ponovo se vraća u hrastova burad na mirovanje - zaključio je on.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)