JEDINI JE PROIZVOĐAČ DOMAĆEG VINJAKA Nenad koristi nesvakidašnje sredstvo za prskanje stabala i lišća od samo 2 sastojka
Recept je Nenad preuzeo od dede, pa se praktično može ovo tretiranje nazvati tradicijom.

Kad su odlučili da na površini od pet hektara posade šljivik, Bogdanovići iz sela Ivankovac kod Ćuprije odmah su znali da voćke ne žele tretirati hemijom, već se isključivo baviti organskom proizvodnjom. Upravo zbog toga osmislili su nesvakidašnje sredstvo za prskanje stabala i lišća, koje je potpuno prirodno i sadrži dva sastojka - beli luk i koprivu.
- Recept sam preuzeo od svog dede, pa se ovo tretiranje može nazvati i tradicionalnim. Kopriva i luk se potope u mlaku vodu, kasnije idu na mešanje da puste ekstrate, aromu, a kasnije sve to zajedno ide u atomizer, pa se posle sa tom smesom svakodnevno prska voćnjak i zaista je delotvorno protiv brojnih bolesti i štetočina", rekao je za RINU Nenada Bgdanović.
Ovako tretirane, šljive na imanju u selu Ivankovac rađaju kao iz vode, a domaćin ih sve koristi kako bi napravio odličnu domaću, ekološku rakiju. Više od pola života Nenad je proveo u Švajcarskoj i dobro je shvatio šta znači kad se u svetu pomene srpska šljivovica.
Možda vas zanima:

SRPSKO PIĆE BOJE KARAMELE Koja se priča krije iza čuvenog vinjaka
Vinjak je alkoholno piće nastalo mešanjem vinskih destilata, praktično je u pitanju rakija od vina, po čemu nosi ime.

SIMBOL STRADANJA SRBA Veruje se da su crvenu boju dobili od zemlje NATOPLJENE KRVLJU kosovskih junaka (VIDEO)
Jedno od najvećih divljih staništa crvenog božura u Srbiji otkrila je sasvim slučajno grupa zaljubljenika u prirodu iz Ćuprije i Paraćina, lutajući Kučajskim planinama
Možda vas zanima:

SRPSKO PIĆE BOJE KARAMELE Koja se priča krije iza čuvenog vinjaka
Vinjak je alkoholno piće nastalo mešanjem vinskih destilata, praktično je u pitanju rakija od vina, po čemu nosi ime.

SIMBOL STRADANJA SRBA Veruje se da su crvenu boju dobili od zemlje NATOPLJENE KRVLJU kosovskih junaka (VIDEO)
Jedno od najvećih divljih staništa crvenog božura u Srbiji otkrila je sasvim slučajno grupa zaljubljenika u prirodu iz Ćuprije i Paraćina, lutajući Kučajskim planinama
Možda vas zanima:

SRPSKO PIĆE BOJE KARAMELE Koja se priča krije iza čuvenog vinjaka
Vinjak je alkoholno piće nastalo mešanjem vinskih destilata, praktično je u pitanju rakija od vina, po čemu nosi ime.

SIMBOL STRADANJA SRBA Veruje se da su crvenu boju dobili od zemlje NATOPLJENE KRVLJU kosovskih junaka (VIDEO)
Jedno od najvećih divljih staništa crvenog božura u Srbiji otkrila je sasvim slučajno grupa zaljubljenika u prirodu iz Ćuprije i Paraćina, lutajući Kučajskim planinama
- Srbija se u svetu prepoznaje po tom piću. To je pravi brend naše zemlje u svetu. Imam za cilj da napravim ozbiljnu destileriju, a rakija od ekološki dobijenih šljiva može biti samo najboljeg kvaliteta. Sledeće godine proširuju se zasadi, dodao je Nenad.
Pored tradicionalnog pravljenja rakije, Nenad se oprobao u još jednoj disciplini. Jedini je proizvođač domaćeg vinjaka, što je i potvrdio brojnim nagradama.
- Mi preradimo vino od domaćih posebnih sorti, koje moraju da odleže minimum pet godina. Što duže provede u buretu to je bolje po vino, kasnije ide u dodatnu preradu gde se razblažuje i ide kroz destilacioni aparat. Kada se to odradi ponovo se vraća u hrastova burad na mirovanje - zaključio je on.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.
Komentari(0)