OBOŽAVAĆETE IH Recept za najukusnije krofne, brzo i lako do preukusnog domaćeg slatkiša
Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.
Krofne se prave od masnog testa sa kvascem. Obično se posipaju šećerom, šećerom u prahu ili kašikom džema ili marmelade. Prema obliku, postoje krofne poput loptica i krofne u obliku koluta.
Sastojci:
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Možda vas zanima:
ZA DORUČAK ILI VEČERU - VI BIRATE Seljačka pita će vas oboriti s nogu ako je napravite na ovaj način
Kako bi korica bila hrskava, obavezno je prelijte istopljenim puterom.
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
Testo:
- 400-450 g brašna
- 15 g kvasca
- 2 dl vode
- 1 jaje
- 4-5 kašika ulja
- 1 kašika šećera
- malo soli
- rendana korica limuna
Za premaz:
- 5-6 kašika vruće vode
Još:
- ulje za prženje
- šećer u prahu
Priprema:
Pomešajte kvasac i šećer. Prelijte sa malo mlake vode i ostavite da nadođe. U činiji umutiti jaje, dodati ulje, so, nadošli kvasac, 2 dl mlake vode, koricu limuna i sve izmešati da se sastojci sjedine. Postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Ostaviti ga 10 min da odmori, pa ga istanjiti oklagijom na 1 cm debljine i preliti sa 1-2 kašike vruće vode, preklopiti sa svih strana da se dobro zatvori da voda ne iscuri, prevrnuti i ostaviti da stoji 15 min. Ponoviti postupak 3 puta i svaki put staviti vodu da prokuva. Na kraju testo ponovo razvući i čašom vaditi krugove, stavljati na čistu krpu da malo narastu pa pržiti u vrelom ulju. Tople krofne uvaljati u šećer u prahu.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:
KOLAČ SA VIŠNJAMA NA ČAŠE SE SPREMA SAMO 10 MINUTA: Najlepša poslastica - jeftini sastojci i svima uspeva
Kolač sa višnjama na čaše je najlepša poslastica koja se sprema za 10 minuta
TRIK ISKUSNIH DOMAĆICA: Zašto se maslac prekriva čašom?
Tajni kulinarski trik koje mnoge domaćice koriste
UČKUR PITA JE TOLIKO UKUSNA DA ĆETE JE SPREMATI SVAKE NEDELJE: Hrskava spolja, a meka i sočna iznutra
Pita toliko ukusna da ćete je praviti kad god poželite da jedete sveže pecivo
RECEPT ZA TRADICIONALNU CICVARU: Uz kačamak, poparu i proju još jedno jelo koje vraća u detinjstvo
Recept za starinsko jelo spremljeno na tradicionalan način
SELJAČKA PITA SA MESOM OD KUPOVNIH KORA: Starinski recept za najukusniji obrok koji se može zamisliti
Seljačka pita sa mesom pravi se brzo, nije komplikovana, ali je zato preukusna za jelo
Komentari(0)