DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela

Mnogi se dvoume oko toga koju hranu smemo da jedemo podgrejanu, posebno kada je u pitanju ishrana mališana.
Najčešće čujemo kako ne bi trebali da podgrevamo krompir, a koliko zapravo ima istine u tome?
Podgrejan krompir nije kancerogen niti toksičan, ali može da prouzroguje probavne tegobe. Naime, radi se o tome da podgrevanjem krompira dolazi do reksitalizacije skrobnih zrnaca zbog čega ona postaju teže svarljiva i često, kod onih osetljivih, mogu da prouzrokuju osećaj težine u želucu.
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni

Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Možda vas zanima:

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Ipak, vodite računa da krompir koji vam je preostao nakon ručka, bilo da se radi o pečenom ili pire krompiru, čuvate u frižideru kako biste izbegli eventualno razvijanje bakterija koje mogu loše uticati na vaše zdravlje.
Ukoliko se jelo od krompira nije pokvarilo nema nikakve bojazni ukoliko ga budete podgrevali, tvrde stručnjaci.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Majstorski burek prste da poližete: Starinski recept kojem niko ne može da odoli, obožavaće ga i najveći gurmani
Ukoliko probate ovaj recept pekara vam više neće pasti na pamet.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.
Komentari(0)