ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni

Sastojci:
- 1,5 kg krompira oljuštenog i isečenog na komade
- 180 ml mleka
- 4 kašike putera, otopljenog
- 240 g kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- 400 g iseckanog kačkavalja
- 120 g iseckane slanine
- 60 g sitno seckanog vlašca
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- ulje
Recept za zapečeni pire krompir sa sirom i slaninicom:
Za ovaj krompir proključajte vodu u velikom loncu i ubacite 2 kašike soli. Stavite krompir u šerpu i kuvajte 15-20 minuta ili dok ne omekša. Ocedite ga, a zatim ga vratite u šerpu.
Možda vas zanima:

DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.
Možda vas zanima:

DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.
Možda vas zanima:

DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.
Možda vas zanima:

DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.
Zagrejte rernu na 176 stepeni C. Stavite krompir vatrostalnu posudu premazanu uljem. Na vrh stavite preostali kačkavalj. Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu. Pecite 20 minuta. Skinite foliju i dodajte slaninu, pa pecite, nepokriveno, dodatnih 20 minuta. Pospite po površini vlašac i uživajte.
Stvar Ukusa.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!

Šta ukazuje na to da je DINJA slatka? Evo na šta treba da obratite pažnju pre kupovine
Dinja je, po mišljenju mnogih, najukusnije letnje voće – slatka, bogata vodom i omiljena širom sveta.

Najpoznatiji trubač Balkana biće domaćin Sabora u Guči: Legenda se vraća na mesto gde je sve počelo - dragačevska varošica biće epicentar dobrog provoda u avgustu
Najpoznatiji trubač Balkana, Majstor trube i ambasador srpske muzike, Boban Marković, biće domaćin 64. Dragačevskog sabora trubača u Guči, koji se ove godine održava od 8. do 10. avgusta, u okviru Guča festivala.

Lekovito jelo naših predaka skoro svi su zaboravili: Donosimo vam originalni recept - prste da poližeš
Dakle, osnovni sastojak palente jeste kukuruzni griz
Komentari(0)