ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka
Pire krompir može da se sprema i u rerni
Sastojci:
- 1,5 kg krompira oljuštenog i isečenog na komade
- 180 ml mleka
- 4 kašike putera, otopljenog
- 240 g kisele pavlake
- so i biber po ukusu
- 400 g iseckanog kačkavalja
- 120 g iseckane slanine
- 60 g sitno seckanog vlašca
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- ulje
Recept za zapečeni pire krompir sa sirom i slaninicom:
Za ovaj krompir proključajte vodu u velikom loncu i ubacite 2 kašike soli. Stavite krompir u šerpu i kuvajte 15-20 minuta ili dok ne omekša. Ocedite ga, a zatim ga vratite u šerpu.
Možda vas zanima:
DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Možda vas zanima:
DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Možda vas zanima:
DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Možda vas zanima:
DA LI JE ZDRAVO PODGREVATI KROMPIR? Mnogi misle da će biti toksičan, a evo šta je zapravo istina
U nastavku teksta saznajte da li je zdravo podgrevati krompir koji je preostao nakon jela
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Zagrejte rernu na 176 stepeni C. Stavite krompir vatrostalnu posudu premazanu uljem. Na vrh stavite preostali kačkavalj. Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu. Pecite 20 minuta. Skinite foliju i dodajte slaninu, pa pecite, nepokriveno, dodatnih 20 minuta. Pospite po površini vlašac i uživajte.
Stvar Ukusa.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Komentari(0)