ZAPEČEN PIRE KROMPIR sa sirom i slaninom: Malo drugačija priprema mnogima omiljenog dodatka

20:00

Gastronomija 0

Pire krompir može da se sprema i u rerni

pire krompir
Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira oljuštenog i isečenog na komade
  • 180 ml mleka
  • 4 kašike putera, otopljenog
  • 240 g kisele pavlake
  • so i biber po ukusu
  • 400 g iseckanog kačkavalja
  • 120 g iseckane slanine
  • 60 g sitno seckanog vlašca
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • ulje

Recept za zapečeni pire krompir sa sirom i slaninicom:

Za ovaj krompir proključajte vodu u velikom loncu i ubacite 2 kašike soli. Stavite krompir u šerpu i kuvajte 15-20 minuta ili dok ne omekša. Ocedite ga, a zatim ga vratite u šerpu.

Možda vas zanima:

Dodajte u šerpu mleko, puter, pavlaku, so i biber po ukusu. Krompir izgnječite gnječilicom za krompir ili mikserom. Umešajte polovinu kačkavalja.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Zagrejte rernu na 176 stepeni C. Stavite krompir vatrostalnu posudu premazanu uljem. Na vrh stavite preostali kačkavalj. Pokrijte pleh folijom i stavite u rernu. Pecite 20 minuta. Skinite foliju i dodajte slaninu, pa pecite, nepokriveno, dodatnih 20 minuta. Pospite po površini vlašac i uživajte.
Stvar Ukusa.

Komentari(0)

Loading