NIKO NIJE VEROVAO DA ĆU USPETI, A SAD SVI ODUŠEVLJENI Slatko od belog luka pravi se samo na jednom mestu u Srbiji i pravi ga samo Snežana Divac
U njenim rukama, svo organsko voće i povrće biva na najuksniji način spakovano u tegle.

U kuhinji Svetlane Divac iz Prijepolja nemoguće postaje moguće, jer kako drugačije opisati² njen specijalitet koji je sama osmslila. Mnogi su do sada probali slatko od dunja, malina, jagoda pa čak i od lubenice, ali da li ste ikada bar pomirisali slatko od belog luka? Upravo to je osmislila ova vredna i spretna domaćica i kako kaže svi koji su probali, ostali su izenenađeni. Ipak, tajnu pravljenja ove neobične poslastice nije želela da otkrije u potpunosti.
"Niko nije verovao da je moguće napraviti slatko od belog luka, ali svi koji su probali bili su oduševljeni. Za mnoge je taj spaceijalitet i dalje nepoznanica i ne znaju ni da postoji. Beli luk prvo ispečem, on se pretvori u kašu, a zatim sve to ide u šerpu. Kada se preradi nema dejstvo luka kada se ispeče, izgubi onu jačinu i neprijatan miris, a ukus mu postaje fantastičan", rekla je za RINU Svetlana.
Rina
Trenutak kada je ostala bez posla, naterao je Svetlanu da se odluci na ovaj novi životni iskorak. U svojoj kući napravila je mini fabriku u kojoj stvara neverovatne gurmanske podvige za koje su ubrzo čuli mnogi. Osim slatkog od belog luka, probala je i mnoge druge neobične kombinacije.
Možda vas zanima:

VIKENDAŠI SE POMAMILI NA OVO SELO U SRBIJI: Za tri godine se izgradile i obnovile čak 34 kuće, gastarbajteri ga posebno obožavaju
Selo Kaćevo kod Prijepolja smešteno u živopisnoj prirodi na pola puta ka Sjenici živnulo je tokom nekoliko poslednjih godina.

Slapovi Sopotinice zablistaće punim sjajem, obeležava se i planinarska staza
Sanira se pešački most na turističkoj atrakciji kod Prijepolja
Možda vas zanima:

VIKENDAŠI SE POMAMILI NA OVO SELO U SRBIJI: Za tri godine se izgradile i obnovile čak 34 kuće, gastarbajteri ga posebno obožavaju
Selo Kaćevo kod Prijepolja smešteno u živopisnoj prirodi na pola puta ka Sjenici živnulo je tokom nekoliko poslednjih godina.

Slapovi Sopotinice zablistaće punim sjajem, obeležava se i planinarska staza
Sanira se pešački most na turističkoj atrakciji kod Prijepolja
Možda vas zanima:

VIKENDAŠI SE POMAMILI NA OVO SELO U SRBIJI: Za tri godine se izgradile i obnovile čak 34 kuće, gastarbajteri ga posebno obožavaju
Selo Kaćevo kod Prijepolja smešteno u živopisnoj prirodi na pola puta ka Sjenici živnulo je tokom nekoliko poslednjih godina.

Slapovi Sopotinice zablistaće punim sjajem, obeležava se i planinarska staza
Sanira se pešački most na turističkoj atrakciji kod Prijepolja
"Ja sam veliki hedonista kada je u pitanju hrana, spojila sam lepo sa korisnim i sada radim ono što volim. Imamo veliko imanje i ja sam odlučila da uzgajam voće i povreći koje nema pesticida i prskanja, a i da prerađujem. Prva ideja mi je bila da napravim slatko od zelenog paradajiza, jer dok je to kod nekoga turšija kod mene je postalo neobično slatko.
Rina
Kada sam videla da je to dobro i meni se dopalo, krenula sam i od bundeve da napravim i svi kada probaju misle da je to slatko od šargarepe, a u stvari nije, a zatim sam počela jednu po jednu namirnicu da prerađujem i pretvaram povrće u voće i obrnuto - kazala je Svetlana iz sela Divac.
U njenim rukama, svo organsko voće i povrće biva na najuksniji način spakovano u tegle, ali ova Prijepoljka nije preskočila čak ni cveće.
Rina
"Od cveta jorgovana uspela sam da napravim slatko, koje je odlično za organizam, mnogi mi ponovo nisu verovali da ću uspeti, ali ja se uvek trudim i ako za mnoge proizvode postoji recept ja se trudim da dodam nešto novo, čak sam stigla da napravim sirće od divljih jagoda - dodala je ona.
Ono što ostane a da ne postane slatko u Svetalaninoj maloj fabrici, ova žena ipak ne baca već prerađuje u likere, sokove i džemove.
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Starinsko jelo bez ijedne kapi ulja: Ukus koji osvaja na prvi zalogaj
U toku posta osim kuvanih jela možete napraviti i posnu manastirsku pitu. Budite uvereni da će se ukućanima svideti, jer je preukusna i tražiće se zalogaj više.
Komentari(0)