TRADICIONALNE BEOGRADSKE PIROŠKE Hrskave spolja, mekane iznutra, a ukus fenomenalan
Budi sećanje na ušuškanu toplinu roditeljskog doma.

Potrebno je:
1 kg belog mekanog brašna
300 ml gustog jogurta
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
Možda vas zanima:
50 ml ulja od suncokreta ili kukuruza
350 ml mlakog mleka
2 cela jaja + 1 žumance
40 gr sirovog kvasca
2 velike kašike šećera
1 vel. kašika soli
Za nadev:
300 gr sira
1 belance
Priprema:
U mlako mleko otopiti kvasac, u njemu dodati, šećer, so, ulje, i razmućena jaja.
Prosejati brašno, napraviti udubljenje, pa sipati jogurt i polako dodavati mleko i zamesiti testo. Pokriti i staviti u frižider na najmanje 1h, a može i više.
Ovo testo može stajati satima i danima. Procedura je kao kod “ludog testa”. Testo će lepo narasti i u frizideru.
Kad hoćete praviti, samo uzmite, bez premesivanja i razvijte koru, a 1 cm isecite na kvadrate željene veličine, premazati malo vodom pomažuci se. Pomešati sir i belance, pa filovati.
Sastaviti krajeve prstima. Piroške pržiti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta.
Vaditi i staviti na kuhunjski papir da se ocede. Ove su piroške hrskave spolja, a mekane iznutra.

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)