Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju

Teodora Tojagić

10:00

Gastronomija 0

Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

punjene paprike
Shutterstock

Ukoliko vam se jede jedno od omiljenih domaćih jela – punjena paprika – a nemate dovoljno vremena da se posvetite spremanju na tradicionalan način, imamo idealan recept za vas!

Lažne punjene paprike podjednako su ukusne kao i obične, a jedina razlika je u tome što vam za pripremu treba svega 15 minuta i donose neku potpuno novu mešavinu ukusa.

Jednom kada isprobate ovaj recept postaće vam omiljeni, a gosti za trpezom će tražiti porciju više.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sastojci:

Crvene babure - 4 kom.

Paradajz - 2 kom.
Mladi luk - par pera
Kobasica ili šunka - 80 g
Sir - 100 g
Biljno ulje - 2 kašike.
Kopar ili bosiljak
Beli luk - 2 čena
Jaja - 4 kom.
So po ukusu

Priprema:

Prepolovite paprike i odstranite seme iz sredine. Potom premažite svaku polovinu uljem sa svih strana, te ih poslažite preko pek papira na pleh.
U jednu posudu razbijte jaja i umutite ih. Na sitne kockice iseckajte paradajz, mladi luk, šunku, kopar/bosiljak, izgnječite beli luk, narendajte sir, pa sve zajedno umešajte sa jajima i zasolite po ukusu.
Dobijenim filom napunite polovine paprika, te ubacite pleh u rernu da se peku na 190 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!

@lepotesrbijee ČUVA BLAGO NEMANJIĆA: Mnogi su pokušali da uđu i nađu krunu cara Dušana, ali uzalud #lepotesrbije #srbija #cardusan #kruna #nemanjici #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - LepoteSrbije
Tagovi:

Komentari(0)

Loading