Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!

Ukoliko vam se jede jedno od omiljenih domaćih jela – punjena paprika – a nemate dovoljno vremena da se posvetite spremanju na tradicionalan način, imamo idealan recept za vas!
Lažne punjene paprike podjednako su ukusne kao i obične, a jedina razlika je u tome što vam za pripremu treba svega 15 minuta i donose neku potpuno novu mešavinu ukusa.
Jednom kada isprobate ovaj recept postaće vam omiljeni, a gosti za trpezom će tražiti porciju više.
Možda vas zanima:

Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Kuvaju ih u ovom sastojku, zato su ukusnije, Srpkinje ovo ne znaju
Recept Mađarica za punjene paprike je konačno otkriven

OVO JE TAJNI SASTOJAK KOJI ĆE DATI SOČNOST PUNJENIM PAPRIKAMA: Možete ga ubaciti i u sarme, daje BOLJI UKUS
Mleveno meso se koristi u mnogim jelima koja će biti ukusnija ako dodate jedan sastojak
Možda vas zanima:

Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Kuvaju ih u ovom sastojku, zato su ukusnije, Srpkinje ovo ne znaju
Recept Mađarica za punjene paprike je konačno otkriven

OVO JE TAJNI SASTOJAK KOJI ĆE DATI SOČNOST PUNJENIM PAPRIKAMA: Možete ga ubaciti i u sarme, daje BOLJI UKUS
Mleveno meso se koristi u mnogim jelima koja će biti ukusnija ako dodate jedan sastojak
Možda vas zanima:

Mađarice samo ovako spremaju punjene paprike: Kuvaju ih u ovom sastojku, zato su ukusnije, Srpkinje ovo ne znaju
Recept Mađarica za punjene paprike je konačno otkriven

OVO JE TAJNI SASTOJAK KOJI ĆE DATI SOČNOST PUNJENIM PAPRIKAMA: Možete ga ubaciti i u sarme, daje BOLJI UKUS
Mleveno meso se koristi u mnogim jelima koja će biti ukusnija ako dodate jedan sastojak
Sastojci:
Crvene babure - 4 kom.
Mladi luk - par pera
Kobasica ili šunka - 80 g
Sir - 100 g
Biljno ulje - 2 kašike.
Kopar ili bosiljak
Beli luk - 2 čena
Jaja - 4 kom.
So po ukusu
Priprema:
Prepolovite paprike i odstranite seme iz sredine. Potom premažite svaku polovinu uljem sa svih strana, te ih poslažite preko pek papira na pleh.
U jednu posudu razbijte jaja i umutite ih. Na sitne kockice iseckajte paradajz, mladi luk, šunku, kopar/bosiljak, izgnječite beli luk, narendajte sir, pa sve zajedno umešajte sa jajima i zasolite po ukusu.
Dobijenim filom napunite polovine paprika, te ubacite pleh u rernu da se peku na 190 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!

Slani pekmez iz Crne Trave: Zaboravljeno jelo koje spaja šljive, beli luk i začinsko bilje
U planinskim selima jugoistočne Srbije nekada se pripremao neobičan „slani pekmez“ – od kuvanih šljiva, belog luka i divljeg bilja. Bio je dodatak uz kačamak, sir ili suvo meso, a danas ga gotovo niko ne pravi.

Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.

Ladan krompir sa Kosova i Metohije: Letnje jelo koje su seljaci nosili u polje, a danas ga gotovo niko ne pravi
Bez mesa, bez začina, bez šporeta – a sit, zdrav i osvežavajući. Ovaj zaboravljeni recept sa juga Srbije pokazuje kako su nekada obični ljudi jeli sa ukusom i svrhom.

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije
Komentari(0)