Za ove punjene paprike ne treba mleveno meso: Za 15 minuta imaćete ručak o kojem će se pričati, nemaju konkurenciju
Omiljeno domaće jelo dobilo je novo ruho – i u ovoj varijanti ga jednostavno morate isprobati!
Ukoliko vam se jede jedno od omiljenih domaćih jela – punjena paprika – a nemate dovoljno vremena da se posvetite spremanju na tradicionalan način, imamo idealan recept za vas!
Lažne punjene paprike podjednako su ukusne kao i obične, a jedina razlika je u tome što vam za pripremu treba svega 15 minuta i donose neku potpuno novu mešavinu ukusa.
Jednom kada isprobate ovaj recept postaće vam omiljeni, a gosti za trpezom će tražiti porciju više.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Možda vas zanima:
Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.
Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.
Sastojci:
Crvene babure - 4 kom.
Paradajz - 2 kom.
Mladi luk - par pera
Kobasica ili šunka - 80 g
Sir - 100 g
Biljno ulje - 2 kašike.
Kopar ili bosiljak
Beli luk - 2 čena
Jaja - 4 kom.
So po ukusu
Priprema:
Prepolovite paprike i odstranite seme iz sredine. Potom premažite svaku polovinu uljem sa svih strana, te ih poslažite preko pek papira na pleh.
U jednu posudu razbijte jaja i umutite ih. Na sitne kockice iseckajte paradajz, mladi luk, šunku, kopar/bosiljak, izgnječite beli luk, narendajte sir, pa sve zajedno umešajte sa jajima i zasolite po ukusu.
Dobijenim filom napunite polovine paprika, te ubacite pleh u rernu da se peku na 190 stepeni oko 25 minuta. Prijatno!
Jelovnik za Mitrovdan: Sve od predjela, glavnog jela pa do sitnih kolača
Danas slavimo svetog Dimitrija, praznik koji je u narodu poznat kao Mitrovdan. Ove godine za Mitrovdan spremamo mrsnu hranu
Recept za najbolju večeru: Preukusno starinsko jelo koje vraća snagu i poboljšava probavu!
Pravi se od žutog ili belog kukuruznog brašna
Kuvana prebranac čorba za zimu: Recept iz starog konaka koji greje bolje od peći
Nije klasičan prebranac, nije ni pasulj čorba – ovo jelo se kuvalo u zemljanom loncu, sa lukom, mašću i suvim šljivama, da ogreje i kad napolju vetar urla
Najbolji starinski recept za sitne kolače: Od jedne smese 3 vrste bombica, savršene za slave
Recept koji obavezno morate da sačuvate - od jedne smese dobiju se čak 3 različite vrste sitnih kolača za slavu!
Komentari(0)