Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

manastirski kolač
Printscreen

Ovaj manastirski kolač je idealan kada vam dođu iznenadni gosti. Sprema se brzo i lako, a toliko je ukusan da će počistiti i najsitnije mrvice sa stola.

U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Sastojci:

3 jaja

180 gr griza

1/2 praška za pecivo

2 jabuke

malo cimeta

3 jaja

100 gr šećera

50 ht suvog grožđe

200 ml jogurta

100 ml ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo ubaciti jabuke sa cimetom.

Dodati suvo groždje, jogurt i ulje. Sve izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 45-50 minuta.

Kolač je nestao za tren oka sa stola i dobio sve pohvala od mojih gostiju.

džem od šipka

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje

Gastronomija

21:00

25 avgust, 2025

U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

Komentari(0)

Loading