Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj manastirski kolač je idealan kada vam dođu iznenadni gosti. Sprema se brzo i lako, a toliko je ukusan da će počistiti i najsitnije mrvice sa stola.
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.
Sastojci:
3 jaja
180 gr griza
1/2 praška za pecivo
2 jabuke
malo cimeta
3 jaja
100 gr šećera
50 ht suvog grožđe
200 ml jogurta
100 ml ulja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo ubaciti jabuke sa cimetom.
Dodati suvo groždje, jogurt i ulje. Sve izmešati i sipati u pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 45-50 minuta.
Kolač je nestao za tren oka sa stola i dobio sve pohvala od mojih gostiju.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.
Komentari(0)