Stari recept za čorbu koja će vas osvojiti: Sastojke već imate u kuhinji, a sprema se za tili čas
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće

Prežganka, poznata i kao ajnpren čorba ili amper supa, jelo je koje se nekada pripremalo u svakom domaćinstvu, a ni danas nije ništa drugačije. Ima status kućnog leka, pa su je bake često pripremale kad smo bili bolesni, a danas je popularan lek i za mamurluk.
Ovo je jelo dolazi iz Nemačke i izvorno se zove Einbrennsuppe. Reč „einbrennen“ mogla bi se prevesti kao „zaprženo“, a nekada se ova čorba posluživala kao doručak za zemljoradnike na jugu Nemačke, ali i u Austriji i Švajcarskoj.
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće
Najbolja stvar kod ove čorbe je to što se priprema vrlo brzo i od sastojaka koje svi uvek imamo kod kuće, a u nju možete dodati i neke druge sastojke po želji i tako obogatiti svoj obrok. Za klasičnu ajnpren ili prežganku biće vam potrebno samo nekoliko sastojaka:
suncokretovo ulje
glatko brašno
slatka crvena paprika
voda
so
biber
jaja
Kako se priprema:
Na zagrejano ulje stavite brašno pa na laganoj vatri mešajte dok ne postane zlatnožute boje. Posudu maknite s vatre, dodajte slatku crvenu papriku, promešajte i odmah zalijte vodom. Posolite, pobiberite, vratite na vatru i pustite da zakuva.
U posudi jaja izmešajte viljuškom i lagano ulivajte u čorbu mešajući žicom za mućenje kako bi se jaje razbilo na komadiće. Kuvajte još pet minuta u polupoklopljenoj posudi. Čorbu poslužite još vruću.

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)