FANTASTIČAN JESENJI DESERT Pijane kuglice su prava harmonija ukusa!
Za samo sat vremena pijani kolačići se nalaze na stolu za posluženje, topli i spremni da oduševe nama drage ljude.
Sastojci:
250 grama putera
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
POSLASTICA SIROMAŠNIH KRALJEVSKOG UKUSA Evo jedan starinski recept, jednostavan za pripremu, i prvenstveno namenjen deci (VIDEO/FOTO)
Pravi, starinski, recept za koh je vrlo prost i lak za spremanje, a čini nam se, pravi se sve manje i manje. U poplavi recepata "smuti, pa prospi", polako ali sigurno iščezavaju stari, provereni recepti.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
POSLASTICA SIROMAŠNIH KRALJEVSKOG UKUSA Evo jedan starinski recept, jednostavan za pripremu, i prvenstveno namenjen deci (VIDEO/FOTO)
Pravi, starinski, recept za koh je vrlo prost i lak za spremanje, a čini nam se, pravi se sve manje i manje. U poplavi recepata "smuti, pa prospi", polako ali sigurno iščezavaju stari, provereni recepti.
2 kašike vode
pola kesice praška za pecivo
2 kašike mastike
1 kašičica cimeta
650 grama brašna

shutterstock
Način pripreme:
Mikserom mutimo puter i dve kašike šećera u prahu. Kada puter postane penast, dodamo izdrobljene lešnike, mlevene bademe, prašak za pecivo, cimet, vodu, mastiku i ulje. Promešamo i dodamo brašno, pa nastavimo da mesimo rukom.
Tepsiju obložimo papirom, a od testa formiramo loptice i ređamo na tepsiju. Pečemo 40 minuta na 200 stepeni.
Ispečene kolače ređamo na činiju za serviranje i poprskamo ih šećerom u prahu.
(Izvor: stil.kurir.rs)
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
TAJNI RECEPT: Evo koliko soli treba stavljati u kiseli kupus
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Komentari(0)