FANTASTIČAN JESENJI DESERT Pijane kuglice su prava harmonija ukusa!
Za samo sat vremena pijani kolačići se nalaze na stolu za posluženje, topli i spremni da oduševe nama drage ljude.

Sastojci:
250 grama putera
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.

POSLASTICA SIROMAŠNIH KRALJEVSKOG UKUSA Evo jedan starinski recept, jednostavan za pripremu, i prvenstveno namenjen deci (VIDEO/FOTO)
Pravi, starinski, recept za koh je vrlo prost i lak za spremanje, a čini nam se, pravi se sve manje i manje. U poplavi recepata "smuti, pa prospi", polako ali sigurno iščezavaju stari, provereni recepti.
Možda vas zanima:

SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.

POSLASTICA SIROMAŠNIH KRALJEVSKOG UKUSA Evo jedan starinski recept, jednostavan za pripremu, i prvenstveno namenjen deci (VIDEO/FOTO)
Pravi, starinski, recept za koh je vrlo prost i lak za spremanje, a čini nam se, pravi se sve manje i manje. U poplavi recepata "smuti, pa prospi", polako ali sigurno iščezavaju stari, provereni recepti.
2 kašike vode
pola kesice praška za pecivo
2 kašike mastike
1 kašičica cimeta
650 grama brašna

shutterstock
Način pripreme:
Mikserom mutimo puter i dve kašike šećera u prahu. Kada puter postane penast, dodamo izdrobljene lešnike, mlevene bademe, prašak za pecivo, cimet, vodu, mastiku i ulje. Promešamo i dodamo brašno, pa nastavimo da mesimo rukom.
Tepsiju obložimo papirom, a od testa formiramo loptice i ređamo na tepsiju. Pečemo 40 minuta na 200 stepeni.
Ispečene kolače ređamo na činiju za serviranje i poprskamo ih šećerom u prahu.
(Izvor: stil.kurir.rs)

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka

NAJSTARIJI SRPSKI POSNI KOLAČ, NA KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: Potrebne su vam samo JABUKE i OVO (RECEPT)
Pita sa jabukama je stari recept za brzu i ukusnu poslasticu

Kačamak sa prženim crnim lukom i sirom – zaboravljena varijanta iz Stare planine
Zaboravite na instant palentu – u jugoistočnoj Srbiji, naročito po selima oko Stare planine i Pirota, kačamak se pravio od krupno mlevenog kukuruznog brašna, kuvao dugo, a posluživao sa prženim crnim lukom, ovčijim sirom i mašću.
Komentari(0)