BRZA I JEFTINA POSLASTICA Ovaj domaći kolač nateraće vas da se zapitate ima li šta ukusnije i slađe!

Aleksandar Stanojevic

13:37

Gastronomija 0

Neverovatno mekana i ukusna poslastica!

BRZA I JEFTINA POSLASTICA Ovaj domaći kolač nateraće vas da se zapitate ima li šta ukusnije i slađe!
alo.rs

 

Sastojci:

3 jajeta

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

3 kašike šećera

10 gr. vanilin šećera

100 gr. rastopljene čokolade

100 ml. ulja

100 gr. brašna

1 kašičica praška za pecivo

naribana korica limuna

5 kašika pekmeza (po izboru)

shutterstock

 

Premaz:

4 kašike pekmeza

100 gr. rastopljene čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka

Tepsija 30×20, 200 C, oko 20 minuta.

supa od koprive

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka

Gastronomija

21:00

13 septembar, 2025

Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

supa

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju

Gastronomija

21:00

12 septembar, 2025

Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.

Komentari(0)

Loading