BRZA I JEFTINA POSLASTICA Ovaj domaći kolač nateraće vas da se zapitate ima li šta ukusnije i slađe!
Neverovatno mekana i ukusna poslastica!

Sastojci:
3 jajeta
Možda vas zanima:

SASTOJKE ZA STARINSKI DESERT VEĆ IMATE U KUHINJI Kolač sa limunom, predivnog mirisa i ukusa, odlično ide uz čaj i kafu (VIDEO)
Kad vam se jede slatko, a nemate mnogo vremena, kolač sa limunom je odličan izbor.

ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
Možda vas zanima:

SASTOJKE ZA STARINSKI DESERT VEĆ IMATE U KUHINJI Kolač sa limunom, predivnog mirisa i ukusa, odlično ide uz čaj i kafu (VIDEO)
Kad vam se jede slatko, a nemate mnogo vremena, kolač sa limunom je odličan izbor.

ODUŠEVITE SEBE I UKUĆANE Hilandarski kolač je odličan izbor ako želite da se zasladite
Iako nema nikakve veze sa Hilandarom, pretpostavlja se da je dobio takvo ime jer se uvek pravi u posnoj verziji, a po ukusu može da parira daleko skupljim poslasticama.
3 kašike šećera
10 gr. vanilin šećera
100 gr. rastopljene čokolade
100 ml. ulja
100 gr. brašna
1 kašičica praška za pecivo
naribana korica limuna
5 kašika pekmeza (po izboru)

shutterstock
Premaz:
4 kašike pekmeza
100 gr. rastopljene čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka
Tepsija 30×20, 200 C, oko 20 minuta.

Proces pravljenja duvan čvaraka: korak po korak do užičkog blaga
Među svim specijalitetima od mesa, jedno jelo zauzima posebno mesto u srcima gurmana – duvan čvarci. Ovaj užički specijalitet odavno je postao simbol tradicije, a zbog svog ukusa i posebnog načina pripreme proglašen je i zaštićenim proizvodom sa geografskim poreklom.

Najlepša poslastica za početak jeseni: Kolač sa šljivama gotov za tren oka, miriše na detinjstvo
Umutite jaja sa šećerom dok smesa ne postane svetlije žuta

Kako se sprema varivo od koprive: zdravo jelo naših baka
Kopriva, biljka koju mnogi smatraju korovom, vekovima je bila dragocen sastojak srpske kuhinje i narodne medicine. U rano proleće, dok priroda tek buja, mladi listovi koprive pretvarali su se u ukusno varivo koje je hranilo i jačalo organizam. Ovo starinsko jelo danas se vraća na trpeze kao simbol zdrave i jednostavne ishrane.

SVAKA SRPKINJA OVO MORA DA ZNA DA NAPRAVI! Brza domaća pogača bez kvasca – gotova za samo 20 minuta, a DŽABAKA
Ova pogača se priprema za manje od pola sata, sa sastojcima koje sigurno već imate u kuhinji.

Kako se pravi tarana supa : tradicionalni recept sa brašnom, jajima i ljubavlju
Tarana supa, nekada nezaobilazna na srpskim trpezama, danas je gotovo iščezla iz svakodnevne kuhinje. Pravljena od jednostavnih sastojaka – brašna, jaja i malo soli – tarana je bila sinonim za domaću testeninu koja se čuvala u tegli i koristila kada zatreba. Miris ove supe i danas budi nostalgiju i podseća na detinjstvo u kućama naših baka.
Komentari(0)