BLIŽI NAM SE POST Domaće posne punjene paprike sa krompirom, fantazija mirisa i ukusa
Jako dobar recept za posne paprike, prste da poližeš, kad jednom probaš uvek ćeš samo njih da praviš.

Potrebno je:
3–4 krompira
Možda vas zanima:

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.

BAKIN RECEPT NA TRADICIONALNI NAČIN Pogača punjena sirom, prava harmonija mirisa i ukusa (VIDEO)
Idealna za porodični doručak ili laganu večeru.
Možda vas zanima:

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.

BAKIN RECEPT NA TRADICIONALNI NAČIN Pogača punjena sirom, prava harmonija mirisa i ukusa (VIDEO)
Idealna za porodični doručak ili laganu večeru.
8–10 paprika
1 paradajz
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
4 čena belog luka
200 ml kuvanog paradajza
50 ml vode
2 kašike instanta od pečuraka
ulje
so biber peršunov list
Priprema:
Na ulju prpržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu.

alo.rs
Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir.

alo.rs
Pržiti par minuta. Dodati na kocne oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke . Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i redjati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.

alo.rs
Ređati u podmazan pleh. U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat od pećuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika.
Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni C. Fantazija ukusa, zaista su vrhunske!

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)