BLIŽI NAM SE POST Domaće posne punjene paprike sa krompirom, fantazija mirisa i ukusa
Jako dobar recept za posne paprike, prste da poližeš, kad jednom probaš uvek ćeš samo njih da praviš.

Potrebno je:
3–4 krompira
Možda vas zanima:

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.

BAKIN RECEPT NA TRADICIONALNI NAČIN Pogača punjena sirom, prava harmonija mirisa i ukusa (VIDEO)
Idealna za porodični doručak ili laganu večeru.
Možda vas zanima:

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.

BAKIN RECEPT NA TRADICIONALNI NAČIN Pogača punjena sirom, prava harmonija mirisa i ukusa (VIDEO)
Idealna za porodični doručak ili laganu večeru.
8–10 paprika
1 paradajz
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
4 čena belog luka
200 ml kuvanog paradajza
50 ml vode
2 kašike instanta od pečuraka
ulje
so biber peršunov list
Priprema:
Na ulju prpržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu.

alo.rs
Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir.

alo.rs
Pržiti par minuta. Dodati na kocne oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke . Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i redjati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.

alo.rs
Ređati u podmazan pleh. U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat od pećuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika.
Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni C. Fantazija ukusa, zaista su vrhunske!

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)