BLIŽI NAM SE POST Domaće posne punjene paprike sa krompirom, fantazija mirisa i ukusa
Jako dobar recept za posne paprike, prste da poližeš, kad jednom probaš uvek ćeš samo njih da praviš.

Potrebno je:
3–4 krompira
Možda vas zanima:

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.

BAKIN RECEPT NA TRADICIONALNI NAČIN Pogača punjena sirom, prava harmonija mirisa i ukusa (VIDEO)
Idealna za porodični doručak ili laganu večeru.
Možda vas zanima:

OBROK NA KOJI SU NAS NAVIKLE BAKE Kroketi od krompira (VIDEO)
Jednostavan i fin recept za krokete od krompira. Ove krokete možete peći ili pržiti.

BAKIN RECEPT NA TRADICIONALNI NAČIN Pogača punjena sirom, prava harmonija mirisa i ukusa (VIDEO)
Idealna za porodični doručak ili laganu večeru.
8–10 paprika
1 paradajz
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
4 čena belog luka
200 ml kuvanog paradajza
50 ml vode
2 kašike instanta od pečuraka
ulje
so biber peršunov list
Priprema:
Na ulju prpržiti seckan crni luk ili praziluk, pa dodati sitno seckanu šargarepu.

alo.rs
Kad se malo uprži dodati sitno seckan krompir.

alo.rs
Pržiti par minuta. Dodati na kocne oljušten paradajz, seckan beli luk, so biber i peršunov list. Paprike oprati izvaditi semenke . Pleh podmazati uljem pa puniti nadevom paprike i redjati. Zatvarati sa kolutovima paradajza.

alo.rs
Ređati u podmazan pleh. U manju činiju sipati kuvan paradajz, dodati vodu i instat od pećuraka pa sve izmešati. Preliti preko paprika.
Malo pouljiti svaku papriku pa peći u rerni oko 40 min. na 220 stepeni C. Fantazija ukusa, zaista su vrhunske!

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)