Starinski recept za šumadijski posni pasulj: Ukus je prosto savršen, a naročit šmek mu daje 1 sastojak
Starinski recept za šumadijski posni pasulj – ukus je prosto savršen, a naročit šmek mu daje 1 sastojak!
Ako mislite da ste već probali savršen posni pasulj, razmislite ponovo! Ovaj stari šumadijski recept krije tajne ukusa koje su se generacijama prenosile u srcu Srbije. Bogat, kremast i izdašan, a ipak jednostavan za pripremu, ovaj pasulj će vas osvojiti već pri prvom zalogaju. Idealan je za svaki dan, posebno kada želite nešto lepo, jednostavno i zdravo.
Sastojci:
– 500 gr belog pasulja
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Možda vas zanima:
Tradicionalni recept iz Šumadije: Šumadijski prebranac
Prebranac, ili gravče na tavče, jedno je od omiljenih jela u Šumadiji i širom Srbije, ali šumadijska verzija ima poseban šmek zahvaljujući dodatku slanine, luka i bogatstvu ukusa koje se postiže sporim pečenjem u zemljanom loncu.
Tradicionalna srpska krompir salata
Krompir salata je nezaobilazan deo srpske trpeze, posebno uz pečenje, ribu ili kao prilog za svečane prilike. Njena jednostavnost, ali bogatstvo ukusa, učinili su je jednim od najomiljenijih jela u našoj kuhinji. Evo recepta za tradicionalnu srpsku krompir salatu kakva se generacijama priprema u domaćinstvima.
Pasulj potopiti u mlakoj vodi i ostaviti preko noći. Ujutru prokuvati pasulj i baciti prvu vodu.
Naliti hladnu vodu za dva prsta preko pasulja i kuvati na umerenoj vatri oko pola sata (ovo zavisi od kvaliteta pasulja). Procediti napola skuvan pasulj i ostaviti sa strane.
Zgnječiti beli luk i Izrendati šargarepu. U posebnoj šerpi, izdinstati 3-4 glavice sitno seckanog crnog luka (kapule). Dodati zgnječen beli luk, rendanu šargarepu i na kraju začine.
Skloniti sa vatre kada se sve lepo izdinsta i dobije finu boju. U vatrostalnu činiju ređati, red pasulja, red luka i tako sve dok ima „materijala“. Gornji sloj mora biti pasulj.
Sa strane vatrostalne činije staviti 5-6 listova lovora. Sipati hladnu vodu preko pasulja (za prst preko) i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Zavisi dosta od rerne, ali potrebno je oko sat vremena da pasulj bude gotov.
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!
(coolinarka.com/Xela)
Starinski recept za šumadijski posni pasulj: Ukus je prosto savršen, a naročit šmek mu daje 1 sastojak
Starinski recept za šumadijski posni pasulj – ukus je prosto savršen, a naročit šmek mu daje 1 sastojak!
POSNA KROMPIR ČORBA Ukusno jelo po receptu naših baka, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti i mi ga danas donosimo.
Hilandarske ćufte: Bogat posni ručak koji će vas držati sitim ceo dan (VIDEO)
Posni ručak za poželeti, recept za ćufte sa Hilandara
FENOMENALNA POSNA Pita s pečurkama, toliko ukusna da ćete je stalno praviti!
Post je veoma značajan period za svakog hrišćanina, u toku je Božićni post i mnogi vernici poste.
SAMONIKLE I MOĆNE Ovo su neke od najzdravijih biljaka Srbije
Najzdravija biljka koja uspeva u Srbiji je potočarka. Ova biljka je proglašena za najzdraviju na svetu zbog obilja hranljivih materija koje mogu da spreče bolesti i zaštite sportiste od povreda. Potočarka ima visok nivo aminokiselina i antioksidanata.
Komentari(0)