Moskva šnit: Kremasta i lagana, a s razlogom je postala kraljica torti
Donosimo vam najbolji recept za Moskva šnit tortu, kojoj nema ravne.
Sastojci:
Kore:
16 belanaca
400 g šećera
400 g mlevenih oraha
4 kašike brašna
4 kašike mlevenog petit beure keksa
Fil:
16 žumanaca
80 g skroba
1 l mleka
400 g šećera
1 kašika vanile
500 g maslaca
500 - 700 g oceđenog i naseckanog ananasa
700 g oceđenih i naseckanih višanja (1 kg smrznutih)
150 g mlevenih badema
100 g listića badema
Priprema:
Kore se prave tako što se umute belanca sa šećerom i polako dodaju orasi pomešani sa brašnom i keksom. Od ove smese se peku 4 kore na masnom papiru na 200 stepeniC pola sata.
Fil: Staviti 9 dl mleka da provri. Umutiti žumanca sa šećerom, skrobom, vanilom i 1 dl mleka. Sipati deo provrelog mleka, dobro promešati da se žumanca "zgreju" i vratiti sve u šerpu pa kuvati dok se krem ne zgusne. Vruć krem presuti u tepsiju, pokriti samolepljivom folijom po kremu i ostaviti da se ohladi. Puter penasto umutiti. U umućen puter dodavati deo po deo ohlađenog krema i dalje muteći mikserom.
Slaganje torte: Prva kora se namaže kremom, pa se preko njega stavi ananas, pospe sa delom iseckanog badema i malo krema. Na to se stavi druga kora, pa krem, iseckane višnje i opet malo krema. Treća kora se namaže filom i pospe mlevenim bademom i preko nje četvrta kora, opet fil odgore i puno listića badema. Kada torta odstoji preko noći u frižideru, da se stegne i sjedini, odseku se krajevi da bi se sa strane videli lepo svi slojevi torte.

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti
Komentari(0)