Moskva šnit: Kremasta i lagana, a s razlogom je postala kraljica torti
Donosimo vam najbolji recept za Moskva šnit tortu, kojoj nema ravne.
Sastojci:
Kore:
16 belanaca
400 g mlevenih oraha
4 kašike brašna
4 kašike mlevenog petit beure keksa
Fil:
16 žumanaca
80 g skroba
1 l mleka
400 g šećera
1 kašika vanile
500 g maslaca
500 - 700 g oceđenog i naseckanog ananasa
700 g oceđenih i naseckanih višanja (1 kg smrznutih)
150 g mlevenih badema
100 g listića badema
Priprema:
Kore se prave tako što se umute belanca sa šećerom i polako dodaju orasi pomešani sa brašnom i keksom. Od ove smese se peku 4 kore na masnom papiru na 200 stepeniC pola sata.
Fil: Staviti 9 dl mleka da provri. Umutiti žumanca sa šećerom, skrobom, vanilom i 1 dl mleka. Sipati deo provrelog mleka, dobro promešati da se žumanca "zgreju" i vratiti sve u šerpu pa kuvati dok se krem ne zgusne. Vruć krem presuti u tepsiju, pokriti samolepljivom folijom po kremu i ostaviti da se ohladi. Puter penasto umutiti. U umućen puter dodavati deo po deo ohlađenog krema i dalje muteći mikserom.
Slaganje torte: Prva kora se namaže kremom, pa se preko njega stavi ananas, pospe sa delom iseckanog badema i malo krema. Na to se stavi druga kora, pa krem, iseckane višnje i opet malo krema. Treća kora se namaže filom i pospe mlevenim bademom i preko nje četvrta kora, opet fil odgore i puno listića badema. Kada torta odstoji preko noći u frižideru, da se stegne i sjedini, odseku se krajevi da bi se sa strane videli lepo svi slojevi torte.
SKRČKAJTE ĆULBASTIJE Žene masovno traže recept za čuveno jelo sa juga Srbije
Neko ih zove đulbastije, neko ćulbastije, imaju tursko poreklo, a najčešće se prave na jugu Srbije i savršene su
Moskva šnit: Kremasta i lagana, a s razlogom je postala kraljica torti
Donosimo vam najbolji recept za Moskva šnit tortu, kojoj nema ravne.
BELI LUK Veruje se da na njega ne sme nečista sila, možda zato što je izuzetno zdrav
Beli luk (Allium sativum) je jedna od najstarijih kultivisanih biljaka na svetu, poznata ne samo kao začin koji obogaćuje ukus hrane, već i kao lekovita biljka sa brojnim zdravstvenim benefitima.
RUČAK ZA 20 MINUTA Imamo najbolji recept za pileću džigericu koju ćete obožavati
Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan
Ovo je pravo vreme da se kiseli kupus – veoma je važno znati kada ćete ga staviti da se kiseli
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Komentari(0)