Moskva šnit: Kremasta i lagana, a s razlogom je postala kraljica torti

Lepote Srbije

15:00

Gastronomija 0

Donosimo vam najbolji recept za Moskva šnit tortu, kojoj nema ravne.

moskva šnit
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Kore:

16 belanaca

400 g šećera
400 g mlevenih oraha
4 kašike brašna
4 kašike mlevenog petit beure keksa

Fil:

16 žumanaca
80 g skroba
1 l mleka
400 g šećera
1 kašika vanile
500 g maslaca
500 - 700 g oceđenog i naseckanog ananasa
700 g oceđenih i naseckanih višanja (1 kg smrznutih)
150 g mlevenih badema
100 g listića badema

Priprema: 

Kore se prave tako što se umute belanca sa šećerom i polako dodaju orasi pomešani sa brašnom i keksom. Od ove smese se peku 4 kore na masnom papiru na 200 stepeniC pola sata.

Fil: Staviti 9 dl mleka da provri. Umutiti žumanca sa šećerom, skrobom, vanilom i 1 dl mleka. Sipati deo provrelog mleka, dobro promešati da se žumanca "zgreju" i vratiti sve u šerpu pa kuvati dok se krem ne zgusne. Vruć krem presuti u tepsiju, pokriti samolepljivom folijom po kremu i ostaviti da se ohladi. Puter penasto umutiti. U umućen puter dodavati deo po deo ohlađenog krema i dalje muteći mikserom.

Slaganje torte: Prva kora se namaže kremom, pa se preko njega stavi ananas, pospe sa delom iseckanog badema i malo krema. Na to se stavi druga kora, pa krem, iseckane višnje i opet malo krema. Treća kora se namaže filom i pospe mlevenim bademom i preko nje četvrta kora, opet fil odgore i puno listića badema. Kada torta odstoji preko noći u frižideru, da se stegne i sjedini, odseku se krajevi da bi se sa strane videli lepo svi slojevi torte.

 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading