NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

Ajvar je nezaobilazan u pripremi zimnice, a glavni sastojak je paprika.
Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje dosta muke jer to može biti „pipav posao“.
Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli, pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.
Možda vas zanima:

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.

Domaćice sa juga Srbije otkrile kako odabrati savršenu papriku za ajvar: Samo 3 sorte su najbolje, a ovo je ključno
Domaćice sa juga Srbije, iznele su svoje trikove pri odabiru savršene paprike za ajvar, kao i sorte paprike koje su najbolje.
Možda vas zanima:

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.

Domaćice sa juga Srbije otkrile kako odabrati savršenu papriku za ajvar: Samo 3 sorte su najbolje, a ovo je ključno
Domaćice sa juga Srbije, iznele su svoje trikove pri odabiru savršene paprike za ajvar, kao i sorte paprike koje su najbolje.
Možda vas zanima:

TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.

Domaćice sa juga Srbije otkrile kako odabrati savršenu papriku za ajvar: Samo 3 sorte su najbolje, a ovo je ključno
Domaćice sa juga Srbije, iznele su svoje trikove pri odabiru savršene paprike za ajvar, kao i sorte paprike koje su najbolje.
Tako ćete lakše i brže napraviti najomiljeniji deo zimnice, ajvar.
Alo

Vranjske mantije: Pita koja se jede prstima
Južnosrpski specijalitet koji spaja mekano testo, sočan fil i miris domaće kuhinje

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije

Banatski kačamak sa mlekom: Doručak naših baka koji nestaje sa trpeza
Jednostavno jelo od kukuruznog brašna i mleka koje greje i dušu i stomak

SPREMITE POSNE ČUPAVCE KOJI SE NE PEKU: Nema ko ne voli da ih spremi za SLAVU, a ovo je LAKŠI i BRŽI RECEPT
Recept za posne čupavce koji se ne peku je toliko jednostavan da uspeva i početnicima u kuhinji

Pita sa sirom i kajmakom: Domaći specijalitet koji miriše na detinjstvo
Tradicionalna pita iz srpskih domaćinstava koja se priprema od tankih domaćih kora, punjena bogatom mešavinom sira i kajmaka
Komentari(0)