NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara

21:00

Gastronomija 0

Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas

pečene paprike
Shutterstock

Ajvar je nezaobilazan u pripremi zimnice, a glavni sastojak je paprika.

Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje dosta muke jer to može biti „pipav posao“.

Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli, pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Tako ćete lakše i brže napraviti najomiljeniji deo zimnice, ajvar.

Alo

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading