Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina

Sos za lovačke šnicle je raskošan, prepun različitih ukusa i savršeno ide i uz pastu!
Sastojci:
1 kašika ulja
1 glavica crnog luka ili ljutike
150 g slanine iseckane na kockice
500 g pečuraka isečenih na kriške
2 kašike paradajz pirea
100 ml crvenog vina
250 ml pavlake
350 ml pilećeg bujona
1 kašika vorčester sosa
2 kašike soja sosa
malo soli i bibera
2 kašike kukuruznog skroba
Zašto je korisno jesti pečurke?
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina. Pored toga sadrže malo kalorija. Bogate su vitaminima B i D, a sadrže i gvožđe, kalcijum i kalijum.
Recept za sos:
Kako biste napravili ovaj sos, zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju, zatim dodajte 1 crni luk i 150 g slanine i pržite nekoliko minuta. Dodajte 500 g pečuraka i pržite nekoliko minuta, pa umešajte 2 kašike paradajz pirea i lagano propržite sa pečurkama.
Sipajte 100 ml crvenog vina i kuvajte dok vino ne ispari. Dodajte 250 ml pavlake i 350 ml pilećeg bujona i kuvajte oko 10 minuta. Začinite sa 1 kašikom vorčestersosa, 2 kašike soja sosa i malo soli i bibera.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

TRADICIONALNO PIĆE SRPSKOG DOMAĆINSTVA Piće sa oštrim ukusom nezamenljivo je na skoro svakom trpezarijskom stolu u zemlji
Rakija je najcenjeniji od svih pića u Srbiji.

Trik zlata vredan: Domaćice, evo kako da vam gibanica uvek bude vazdušasta, tako je jednostavno
Ukoliko želite da vam gibanica bude mekana i vazdušasta ovo obavezno uradite.
Komentari(0)