PANONSKI GURMANLUK Manifestacija posvećena paprikašu

M. M.

14:40

Manifestacije 0

Dan kada se više od 300 kotlića „krčka“ u centru Sombora.

PANONSKI GURMANLUK Manifestacija posvećena paprikašu
shutterstock

 

Sombor, grad bogate kulturne baštine, čuvar stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela.

Sombor je nadaleko poznat po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako kaže pesma Zvonka Bogdana „u tem Somboru svega na volju“, a jedan kulinarski delikates je na volju kako stanovnika ovog prelepog vojvođanskog grada, tako i svim posetiocima godišnje manifestacije „Somborski kotlić“.

Tradicionalna letnja manifestacija, „Somborski kotlić” održava se sredinom jula na Trgu Svetog Trojstva – poznatijem kao „Ćelavi trg“.
Dan kada se više od 300 kotlića „krčka“ u centru Sombora, kada preko 3.500 posetilaca iznova upoznaje kulinarsku čaroliju, majstorstvo pripremanja ribljeg (fish) paprikaša.

Jedinstveno ukusna riba, domaće vino i najbolja starogradska muzika su doživljaj za uživanje svih Vaših čula. Riblji paprikaš je ovdašnji način života uz Dunav – tvrde naši kuvari. Dobrodošli na jednu od najpoznatijih gastronomskih priredbi u ovom delu Evrope – „Somborski kotlić“ u srcu grada!

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading