PANONSKI GURMANLUK Manifestacija posvećena paprikašu
Dan kada se više od 300 kotlića „krčka“ u centru Sombora.
Sombor, grad bogate kulturne baštine, čuvar stare tradicije i negovatelj raskošne istorije u kojem su mnogi umetnici i poetičari našli svoj nadaleko poznat ravničarski mir u kome su stvarali svoja najistaknutija dela.
Sombor je nadaleko poznat po svom zelenilu, tačnije po bođošima koji su doneseni iz doline Misisipija još 1903. godine te sa pravom nosi epitet najzelenijeg grada Evrope. Ne treba zaboraviti ni stari fijaker koji i danas bledo luta ulicama grada održavajući tradiciju prošlog vremena.
Možda vas zanima:
"ZA ONE KOJI DOLAZE" Somborski filmski festival od 11. do 14. jula
Somborski filmski festival u svom petom izdanju biće održan od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, saopšteno je iz direkcije ove manifestacije.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
"ZA ONE KOJI DOLAZE" Somborski filmski festival od 11. do 14. jula
Somborski filmski festival u svom petom izdanju biće održan od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, saopšteno je iz direkcije ove manifestacije.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Kako kaže pesma Zvonka Bogdana „u tem Somboru svega na volju“, a jedan kulinarski delikates je na volju kako stanovnika ovog prelepog vojvođanskog grada, tako i svim posetiocima godišnje manifestacije „Somborski kotlić“.
View this post on Instagram
Tradicionalna letnja manifestacija, „Somborski kotlić” održava se sredinom jula na Trgu Svetog Trojstva – poznatijem kao „Ćelavi trg“.
Dan kada se više od 300 kotlića „krčka“ u centru Sombora, kada preko 3.500 posetilaca iznova upoznaje kulinarsku čaroliju, majstorstvo pripremanja ribljeg (fish) paprikaša.
Jedinstveno ukusna riba, domaće vino i najbolja starogradska muzika su doživljaj za uživanje svih Vaših čula. Riblji paprikaš je ovdašnji način života uz Dunav – tvrde naši kuvari. Dobrodošli na jednu od najpoznatijih gastronomskih priredbi u ovom delu Evrope – „Somborski kotlić“ u srcu grada!
Od 9. do 11. oktobra održaće se Kongres ruralnog turizma Vojvodine „Ej, salaši na severu Bačke”
Turistička organizacija Vojvodine zajedno sa Centrom za ruralni razvoj Vojvodine i uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Garancijskog fonda APV, Razvojnog fonda APV organizuje: Kongres ruralnog turizma Vojvodine: „Ej, salaši na severu Bačke” koji će se održati 09.-11. oktobra 2024. godine u prostoru „Eko centra” (Jezerska bb) na Paliću, uz obilazak somborskih i subotičkih salaša.
Biće postavljena izložba krstova drvorezbarske kolonije: Sutra na veliki praznik Krstovdan počinju „Dani Patrijarha Pavla“ u Čačku
Sutra, tradicionalno deveti put za redom u okviru manifestacije „Dani Patrijarha Pavla” na dan Vozdvoženja Časnog Krsta - Krstovdan,
Četvorica piju, a peti im sipa u čašice i zadužen da ih bezbedno vrati kući: Sitno se odbrojava do početka Rakijade
Prelazak preko grede kad već takmičari dobro cugnu završni je deo takmičenja
KONJIČKI SABOR Trinaestogodišnja Natalija jedan je od najmlađih džokeja u Svilajncu (FOTO)
Brojne su manifestacije koje se tokom čitave godine održavaju u Srbiji, ali Konjički sabor koji se održava u Svilajncu više od jedne decenije svakako je jedinstven.
SPREMNI ZA NOVU ČIVIJADU Počeo je belosvetski vašar humora i satire u Šapcu
Grad Šabac upućuje pozivnicu svim građanima širom Srbije, ali i van granica naše zemlje, da od 19. do 21. septembra borave u Čivijškoj republici, epicentru dobrog raspoloženja, zabave i šarenila!
Komentari(0)