Vojvođanski paprikaš sa rezancima je pravo starinsko zimsko jelo na kašiku: Ručak koji se ne zaboravlja
Naš današnji predlog za ručak je vojvođanski specijalitet - paprikaš sa rezancima
Naš današnji predlog za ručak je vojvođanski specijalitet - paprikaš sa rezancima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Recept sa Hilandara za paprikaš obavezno zabeležite, jer verujemo da lepši niste jeli, a uz to je i veoma zdrav.
Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Dan kada se više od 300 kotlića „krčka“ u centru Sombora.