Samo na ovaj način se pravi starinski krompir paprikaš: Ručak na kašiku od kojeg podilazi čista milina
Krompir paprikaš je idealan obrok koji greje dušu i telo

Sastojci:
Povrće:
1 crveni luk
1-2 šargarepe
1/2 kom celera (po želji)
1 crvena paprika
4 krompira
1 kašika paradajz pirea
Voda
2-3 lovorova lista
Meso:
Možda vas zanima:

Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Možda vas zanima:

Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Možda vas zanima:

Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
4 kom bataka sa karabatakom
1 kom belog mesa
suvi začin
1 kašičica začinske paprike
biber
Malo ulja
Knedle:
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralne vode (može i obična voda)
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, i lovorov list.
Dok se povrće dinsta, operite meso: odvojite batke od karabataka, a belo meso iseckajte na četvrt. Dodajte meso u dinstano povrće i dinstajte oko 10 minuta ili dok meso ne pobeli.
U međuvremenu, očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, zatim dodajte papriku i suvi začin po želji. Dinstajte još 5 minuta.
Dodajte vrelu vodu, toliko da prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.
U međuvremenu, pripremite knedle: umutite jaja, dodajte brašno, griz i postepeno dodajte vodu. Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva.
Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea. Knedle vadite viljuškom ili kašikom, kako vam je zgodnije.
Paprikaš je gotov kada se krompir fino gnječi viljuškom, meso se lako odvaja od kostiju, a knedle nabubre i isplivaju na površinu.
Na kraju, pospite sitno seckanim peršunom, a biber dodajte po želji.
(Bakina kuhinja)

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.

Kako napraviti savršene pihtije koje se same stegnu
Pihtije su jedno od najpoznatijih zimskih jela u Srbiji. Najčešće se pripremaju posle svinjokolja, a smatraju se pravim specijalitetom koji se služi kao predjelo ili užina.
Komentari(0)