Samo na ovaj način se pravi starinski krompir paprikaš: Ručak na kašiku od kojeg podilazi čista milina
Krompir paprikaš je idealan obrok koji greje dušu i telo
Sastojci:
Povrće:
1 crveni luk
1-2 šargarepe
1/2 kom celera (po želji)
1 crvena paprika
4 krompira
1 kašika paradajz pirea
Voda
2-3 lovorova lista
Meso:
Možda vas zanima:
Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Možda vas zanima:
Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Možda vas zanima:
Od ovog paprikaša iz Vojvodine kreće voda niz usta! Toliko je dobar da ćete vrištati, drži sitim danima
Baka nam je podelila recept koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
4 kom bataka sa karabatakom
1 kom belog mesa
suvi začin
1 kašičica začinske paprike
biber
Malo ulja
Knedle:
2 jaja
5 dobro napunjenih kašika brašna
2 kašike griza
1 dl mineralne vode (može i obična voda)
Priprema:
Iseckajte na kockice luk i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćenu i na kolutove isečenu šargarepu, celer, papriku isečenu na kockice, i lovorov list.
Dok se povrće dinsta, operite meso: odvojite batke od karabataka, a belo meso iseckajte na četvrt. Dodajte meso u dinstano povrće i dinstajte oko 10 minuta ili dok meso ne pobeli.
U međuvremenu, očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, zatim dodajte papriku i suvi začin po želji. Dinstajte još 5 minuta.
Dodajte vrelu vodu, toliko da prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta.
U međuvremenu, pripremite knedle: umutite jaja, dodajte brašno, griz i postepeno dodajte vodu. Ostavite da odstoji dok se paprikaš kuva.
Na kraju, dodajte kašiku paradajz pirea. Knedle vadite viljuškom ili kašikom, kako vam je zgodnije.
Paprikaš je gotov kada se krompir fino gnječi viljuškom, meso se lako odvaja od kostiju, a knedle nabubre i isplivaju na površinu.
Na kraju, pospite sitno seckanim peršunom, a biber dodajte po želji.
(Bakina kuhinja)
Samo na ovaj način se pravi starinski krompir paprikaš: Ručak na kašiku od kojeg podilazi čista milina
Krompir paprikaš je idealan obrok koji greje dušu i telo
Napravite sami: Recept za domaće testo za picu
Ako pripremite testo na ovaj način nećete više naručivati picu
Starinski recept za sutlijaš koji odmah vraća u detinjstvo: Tradicionalna receptura naših baki i mama
Donosimo vam starinski recept naših baka i mama za preukusni sutlijaš koji vraća u detinjstvo.
Seoska pita: Lisnata i puna sira, topi se u ustima
Donosimo vam najbolji recept za seosku pitu punu sira.
NAJZDRAVIJA ZAPRŠKA: Bez ulja i brašna, idealna za svako kuvano jelo
Ogroman je efekat zaprške od povrća i žitarica na zdravlje
Komentari(0)