Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Ništa bolje za hladne dane nema od tradicionalnog paprikaša.
Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.
Brže bolje zapišite recept.
Možda vas zanima:
SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)
Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)
Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)
Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
POTREBNI SASTOJCI:
Možda vas zanima:
SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)
Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
Možda vas zanima:
SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)
Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.
PRAVI TRADICIONALNI PILEĆI PAPRIKAŠ Ako volite slano, ljutkasto, bogato mesom probajte specijalitete mađarske kuhinje (RECEPT)
Paprikaš (mađ. paprikás) je jelo sa mesom i krompirom. Pretpostavlja se da izvorno potiče iz Mađarske. Najbolji je kada se kuva u kotliću na otvorenoj, laganoj vatri.
3 sveže paprike
3 krompira
1 praziluk
2 šargarepe
3 oljuštena paradajza
1 kašičica mlevene paprike
so
biber
ulje
peršun
NAČIN PRIPREME:
Povrće isecite na kolutove ili kockice.
Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.
Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.
Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.
Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.
Prijatno!
Ovo je pravi tečni lek u tegli: Toliko je lekovit da će vas preobratiti, naši preci su samo njega pili
On je pravi tečni lek, a u nastavku vam donosimo recept koji su naši preci koristili.
POSTOJE RAZLIKE: Znate li koji krompir je najzdraviji?
Iako je jedna od najsvestranijih namirnica, mnogi ga nepravedno izbegavaju, a krompir je zapravo impresivan izvor brojnih hranljivih materija. Odličan je izvor nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamine B, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum i bakar.
Starinski recept za najlepši kolač bez jaja iz bakine sveske: Kremast i božanstven, svaki ukus tera da uzmete još
Donosimo vam recept za najlepši kolač bez jaja, direktno iz bakine stare sveske.
SOČNA PITA OD KARFIOLA Ne goji, pa slobodno možete da je jedete bez griže savesti
Karfiol je niskokalorična namirnica bogata mineralima, aminokiselinama i proteinima. Idealan spoj sa hrskavim testom koje se topi u ustima.
PUNJENE PARIKE NA NOV NAČIN Dva omiljena specijaliteta u jednom jelu, prste da poližete!
Punjene paprike su jelo na kašiku koje Srbi obožavaju, a najčešće se pune mlevenim mesom i pirinčem.
Komentari(0)