Od ovakvog tradicionalnog paprikaša gore nepca! Svaki put ispadne sve bolji, iznesite ga na sto i popadaće

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.

lovački paprikaš sa junetinom i vinom
Shutterstock

Ništa bolje za hladne dane nema od tradicionalnog paprikaša.

Bilo da ga volite sa mesom ili bez, ovom jelu nećete odoleti.

Brže bolje zapišite recept.

Možda vas zanima:

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

Gastronomija

19:00

25 maj, 2023

Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.

Možda vas zanima:

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

Gastronomija

19:00

25 maj, 2023

Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.

Možda vas zanima:

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

Gastronomija

19:00

25 maj, 2023

Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.

POTREBNI SASTOJCI:

Možda vas zanima:

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

Gastronomija

19:00

25 maj, 2023

Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.

Možda vas zanima:

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

SRPSKI PAPRIKAŠ, RECEPT IZ 1865. GODINE! Glavni sastojak je ova vrsta mesa, a ukus je NEZAMISLIV (FOTO/VIDEO)

Gastronomija

19:00

25 maj, 2023

Mašinski inženjer i šahovski majstor Mirko Janjić iz Beograda, već petnaestak godina ima nesvakidašnju pasiju – skuplja stare srpske kuvare i recepte, prevodi ih, prepisuje, sortira, koriči. Prvo je napravio svoju ličnu, unikatnu antologiju, a onda iz nje odabrao 5.182 recepta za odavno prodatu zbirku od sedam knjiga „Dva veka srpske kuhinje“. Trenutno sprema kapitalno delo „Stari srpski kuvari“.

3 sveže paprike

3 krompira

1 praziluk

2 šargarepe

3 oljuštena paradajza

1 kašičica mlevene paprike

so

biber

ulje

peršun

NAČIN PRIPREME:

Povrće isecite na kolutove ili kockice.

Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.

Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.

Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.

Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.

Prijatno!

Dom i saveti

POSTOJE RAZLIKE: Znate li koji krompir je najzdraviji?

Gastronomija

15:00

24 oktobar, 2024

Iako je jedna od najsvestranijih namirnica, mnogi ga nepravedno izbegavaju, a krompir je zapravo impresivan izvor brojnih hranljivih materija. Odličan je izvor nekoliko vitamina i minerala, uključujući vitamin C, vitamine B, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalijum i bakar.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading