Vojvođanski paprikaš sa rezancima je pravo starinsko zimsko jelo na kašiku: Ručak koji se ne zaboravlja

Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Naš današnji predlog za ručak je vojvođanski specijalitet - paprikaš sa rezancima

pileći krompir paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

1 manje pile

2 glavice crnog luka
1 sveža paprika
suvi začin
ml. biber
ml paprika
1 veća šargarapa
ulje

Priprema: 

Na ulju propržiti seckan luk, papriku i na krugove seckanu šargarepu. Kad se proprži ubaciti pile sečeno na komade. Sipati vode da ogrezne i kuvati oko 50 minuta.

Dodati začinsku mlevenu papriku, biber i suvi začin. Kuvati još malo i skloniti sa šporeta. Servirati uz kuvane široke rezance.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

 

Komentari(0)

Loading