"ZA ONE KOJI DOLAZE" Somborski filmski festival od 11. do 14. jula

Lepote Srbije

16:00

Manifestacije 0

Somborski filmski festival u svom petom izdanju biće održan od 11. do 14. jula u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, saopšteno je iz direkcije ove manifestacije.

"ZA ONE KOJI DOLAZE" Somborski filmski festival od 11. do 14. jula
pixabay

 

U planu je da festival otvori debitantski film rediteljke Nine Ognjanović "Ovuda će proći put", koji je srpsku premijeru imao na 51. izdanju FEST-a.

U filmu igraju Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Svetozar Cvetković, Igor Filipović, a ostvarenje je već osvojilo nagrade na festivalima u Americi i Italiji. T

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

radicionalno, ulaz na sve projekcije je slobodan, a festivalu će prethoditi predfestivalske aktivnosti namenjene deci i mladima. Pod sloganom "Za one koji dolaze" festival ima cilj da se pored filmova i mladih autora predstave i uspešni mladi ljudi Sombora.

Ove godine, laureat nagrade za životno delo Somborskog filmskog festivala posthumno će biti proslavljeni reditelj Mladomir Puriša Đorđević, koji je preminuo krajem 2022. godine.

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(0)

Loading