AJVAR SA PLAVIM PATLIDŽANOM: Obnovite gradivo za pripremu zimnice

10:00

Gastronomija 0

Da li ste nekada pripremali ajvar na ovaj način?

ajvar
Shutterstock

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za ajvar za plavim patlidžanom.

Ajvar sa plavim patlidžanom - sastojci:

  • 5 l vode
  • 15 kr. paprike
  • 5 kg plavog patlidžana
  • 250 - 300 gr soli
  • 4 kašike esenceije
  • 1/2 j ulja
  • biber u zrnu
  • lovorov list

Ajvar sa plavim patlidžanom - priprema:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Papriku dobro oprati i očistiti od semenki, a zatim u šerpu sipati vodu i dodati sve ove sastojeke. Kad provri dodati papriku i plavi patlidžan, ako je veća šerpa može na 2-3 puta. Malo obariti 2-3 min i vaditi cediljkom.

Prohlađenu mleti na mašini za meso. U čistu suvu šerpu ili kazan sipati ulje, pa kad se dobro ugreje sipati mlevenu papriku i plavi patlidžan. Neprestalno mešati dok ne uvri više od polovine (oko dva sata). 

Sipati vruće u tegle, zavrnuti metalnim poklopcem i okretati tegle. Tako ostaviti tegle do sutra da se dobro ohlade i spakovati u police sa ostalom zimnicom.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Tagovi:

Komentari(0)

Loading