AJVAR SA PLAVIM PATLIDŽANOM: Obnovite gradivo za pripremu zimnice
Da li ste nekada pripremali ajvar na ovaj način?

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za ajvar za plavim patlidžanom.
Ajvar sa plavim patlidžanom - sastojci:
- 5 l vode
- 15 kr. paprike
- 5 kg plavog patlidžana
- 250 - 300 gr soli
- 4 kašike esenceije
- 1/2 j ulja
- biber u zrnu
- lovorov list
Ajvar sa plavim patlidžanom - priprema:
Možda vas zanima:

Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
Možda vas zanima:

Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
Možda vas zanima:

Kako napraviti pravi srpski ajvar: Tajna receptura koja se prenosi generacijama
Ajvar je nezaobilazni deo srpske kuhinje, ali recepti mogu da variraju od domaćinstva do domaćinstva. Saznajte kako napraviti pravi, domaći ajvar kao naše bake!

NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
Papriku dobro oprati i očistiti od semenki, a zatim u šerpu sipati vodu i dodati sve ove sastojeke. Kad provri dodati papriku i plavi patlidžan, ako je veća šerpa može na 2-3 puta. Malo obariti 2-3 min i vaditi cediljkom.
Prohlađenu mleti na mašini za meso. U čistu suvu šerpu ili kazan sipati ulje, pa kad se dobro ugreje sipati mlevenu papriku i plavi patlidžan. Neprestalno mešati dok ne uvri više od polovine (oko dva sata).
Sipati vruće u tegle, zavrnuti metalnim poklopcem i okretati tegle. Tako ostaviti tegle do sutra da se dobro ohlade i spakovati u police sa ostalom zimnicom.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.
Komentari(0)