KAKO NAJBRŽE DA OLJUŠTITE PAPRIKE? Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces

12:00

Gastronomija 0

Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas.

paprike
Shutterstock

Jesen je pred vratima i vredne domaćice već razmišljaju o pripremanju zimnice.

Evo jednog trika koji vam može puno pomoći u pripremanju ajvara. Ajvar je nezaobilazan u pripremi zimnice, a glavni sastojak je paprika. Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje dosta muke jer to može biti „pipav posao“. Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli, pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.

Tako ćete lakše i brže napraviti najomiljeniji deo zimnice, ajvar.

Možda vas zanima:

paprika

Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina

Gastronomija

11:00

9 septembar, 2024

Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.

Možda vas zanima:

paprika

Paprika odlično rodila, kvalitet crvenih plodova fenomenalan a cena ostala ista: Miroslav ima 14 plastenika i to mu je tokom suše bio spas, biće ajvara ako pitate ovog vrednog domaćina

Gastronomija

11:00

9 septembar, 2024

Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati. Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading