KAKO NAJBRŽE DA OLJUŠTITE PAPRIKE? Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas.
Jesen je pred vratima i vredne domaćice već razmišljaju o pripremanju zimnice.
Evo jednog trika koji vam može puno pomoći u pripremanju ajvara. Ajvar je nezaobilazan u pripremi zimnice, a glavni sastojak je paprika. Postupak pripreme ajvara podrazumeva pečenje paprika i njihovo ljuštenje. Ali, upravo ljuštenje paprika zadaje dosta muke jer to može biti „pipav posao“. Postoje trikovi koji će vam olakšati taj proces. Tajna je u tome da čim pečene paprike izvadite iz rerne ili sklonite sa plotne ili šporeta na kom ste ih pekli, pokrijete krpom, plastičnom folijom ili ubrusom. Zatim ih ostavite da tako odstoje oko 15 minuta – ako je veća količina možete i do pola sata. Pokrivanje paprika stvara paru i višak tečnosti, a upravo to pomaže da se lakše oljušte.
Tako ćete lakše i brže napraviti najomiljeniji deo zimnice, ajvar.
Možda vas zanima:
DOMAĆICE OTRKILE PRAVU MERU ZA DOBAR AJVAR: Tajna je u PAPRICI, kad je birate treba da bude baš ovakva
Iako je ajvar prisutan i u drugim balkanskim zemljama, u Srbiji je postao pravi brend, čak i zaštićen kao leskovački proizvod
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
Možda vas zanima:
DOMAĆICE OTRKILE PRAVU MERU ZA DOBAR AJVAR: Tajna je u PAPRICI, kad je birate treba da bude baš ovakva
Iako je ajvar prisutan i u drugim balkanskim zemljama, u Srbiji je postao pravi brend, čak i zaštićen kao leskovački proizvod
Kako da skratite vreme kuvanja ajvara? Trik domaćice iz Leskovca štedi vreme, pojačava ukus i daje šmek koji budi čula
Priprema ajvara je zahtevan proces, naročito ako ga pravite od pečene paprike, ali ima trikova koji će vam olakšati ovaj posao
RECEPT ZA POSNU POGAČU: Meka kao duša, jednostavna za pripremu, a ukus će vas oduševiti
Ukoliko vam slava pada na post, a želite da oduševite goste preukusnom, mekanom pogačom, ovo je recept za vas.
Specijalitet kojem niko ne može odoleti: Majstorske piroške sa mesom iz rerne koje se prave bez kapi ulja
Tople i meke iznutra, a spolja zlatno rumene i hrskave.
Slavni kuvar otkrio tajnu najukusnijeg gulaša: Trik zbog kojeg je meso sočno i mekano
Odabir mesa je najvažniji deo posla
Dodajte ovaj sastojak i ćufte se nikad neće raspasti: Mleveno meso ostaje sočno i savršeno čvrsto
Trik iskusnih domaćica! Zaboravite na hleb i jaja – samo 1 sastojak je „lepak“ za mleveno meso i čuva mu sočnost!
KAO DA JE PRAVILA VAŠA BAKA! Post nikad nije bio ukusniji: Domaće noklice u bogatom paprikašu, TRIK u 1 SASTOJKU
Ovaj bogati paprikaš od povrća i krompira sam po sebi je gust i aromatičan
Komentari(0)