PREUKUSAN: Posni podvarak koji će voleti cela porodica!

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Ovo jednostavno a ukusno i zdravo jelo mozete koristiti kao prilog glavnim jelima, a oni koji poste kao fenomenalan posni obrok.

podvarak
Shutterstock

Već smo pisali da je kupus, povrće koje često koristimo u srpskoj kuhinji, izuzetno zdrav. Kupus nudi širok spektar blagotvornih svojstava koja mogu značajno poboljšati vaše zdravlje ako ga često konzumiramo. Danas donosimo recept za preukusan posni podvarak koji će voleti cela porodica.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 šargarepe

2 krompira

1 veza praziluka

2 crvene paprike

3 čena belog luka

2 lovorova lista

1 kašičica suvog biljnog začina

so

biber

2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Isperite kupus pod hladnom vodom, možete i da ga potopite u mlaku vodu na nekoliko sati. Onda ga isecite na tanke trake. Propržite na vodi seckani praziluk i beli luk dok ne postanu staklasti pa dodajte kiseli kupus u lonac i promešajte sa prazilukom i belim lukom. Zatim dodajte šargarepu, krompir, crvenu papriku, lovorov list i suvi biljni začin. Sve sastojke dobro promešajte pa prelijte vodom dovoljno da prekrije povrće. Kuvajte oko 30-40 minuta na srednje jakoj vatri. Posolite i pobiberite po ukusu. Sklonite lonac sa šporeta kada povrće bude meko i kad tečnost ispari.

Komentari(0)

Loading