MELJANIK Staro šumadijsko POSNO jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.

Sastojci za veći broj osoba:
1,5 kg.suvog pasulja
so ili vegeta po ukusu, biber po ukusu
Možda vas zanima:

MELJANIK Staro šumadijsko POSNO jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.

RECEPT ZA MELJANIK Zaboravljeno starinsko jelo Šumadije
Meljanik se priprema od kuvanog i pasiranog pasulja zaprženog i zapečenog u rerni.
Možda vas zanima:

MELJANIK Staro šumadijsko POSNO jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.

RECEPT ZA MELJANIK Zaboravljeno starinsko jelo Šumadije
Meljanik se priprema od kuvanog i pasiranog pasulja zaprženog i zapečenog u rerni.
Možda vas zanima:

MELJANIK Staro šumadijsko POSNO jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.

RECEPT ZA MELJANIK Zaboravljeno starinsko jelo Šumadije
Meljanik se priprema od kuvanog i pasiranog pasulja zaprženog i zapečenog u rerni.
4 glavice crnog luka
dosta ulja
1 supena kašika aleve paprike
Začini za kuvanje pasulja:
nekoliko zrna bibera
2 lista lovora
1 suva paprika
par čenova belog luka
Priprema:
Pasulj, koji je prethodnu noć bio potopljen u hladnu vodu skuvati sa začinima koji su za to predviđeni, kad je skuvan i oceđen, izblendirati ga da bude sasvim gladak ili može neki komadić i da ostane, kako ko voli. Onda ga začinite vegetom i mlevenim biberom po ukusu.
Sačuvajte vodu od kuvanja, može da zatreba za gustinu pasulja. Na malo većoj količini ulja propržite naseckani crni luk i kad je luk staklast, stavite kašiku aleve paprike i odmah sklonite sa ringle da ne pregori paprika. Ovako pripremljen luk stavite u izblendirani pasulj, pa još kratko blendirajte da se i luk sjedini sa pasuljem. Sad odredite gustinu, ako je pregusto, sipajte malo vode, ali ne sme da bude retko.
Može da se zapeče kratko u rerni. Probajte i dodajte so i biber po ukusu. Meljanik se jede prohlađen, ne sasvim hladan. Pre serviranja se prelije sa malo ulja u kome je propržena aleva paprika. Odlično ide uz prženu ribu.
Prijatno!

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Komentari(0)