SLATKIŠ kog NIKAD ne morate da se odričete: Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera i jaja (i griže savesti)
Posna slatka pita bez šećera i jaja — recept koji ćete voleti

Ako postite, a želite da sebe ili svoju porodicu zasladite domaćom pitom, nema razloga da čekate mrsne dane! Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera idealan je izbor za sve one koji žele da povedu računa o svojoj ishrani, a ne žele da se odriču omiljenih slatkiša!
Kako bi ovaj recept imao što bolje sastojke, idealno bi bilo da obične kore zamenite korama od spelte ili heljde. Takođe, kao zamena za beli šećer koristi se eritritol (ili kokosov šećer, po izboru). U nadev za ovu pitu stavlja se griz, a vi umesto pšeničnog, dodajte speltin griz.
Odmah dobijate zdraviji obrok, a nije nauštrb ukusa.
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Sastojci:
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
Možda vas zanima:

Zavetna kaša od prosa i meda: Hrana za svece, decu i zahvalnost
Zaboravljeno jelo koje su Srbi spremali kad im se ispuni zavet – u tišini i bez soli

Tamjan pogača – zaboravljeni uskrsni hleb koji se ne jede, već "miriše kuću"
Mirisna pogača sa bosiljkom i cvećem, pečena na Veliki petak i čuvana kao zaštita doma
pakovanje integralnih kora za pitu
750g višanja, trešanja ili malina (očišćenih od koštica)
6 kašika eritritola (ili kokosovog šećera)
50 ml kokosovog ili maslinovog ulja
50 ml kisele vode
Priprema:
Ulje i vodu pomeštajte i njime premazujte kore. Za svaki rolat koristite po dve kore.
Svaku premažite mešavinom ulja i vode. Na vrh kore (gornji deo) poprečno poređajte voće, zatim dodajte kašiku do dve zaslađivača i griza. Urolajte u rolat. Premažite ponovo mešavinom ulja i vode.
Pecite na 170 stepeni oko 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine rerne, dok pita ne postane zlatnosmeđa.

Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta
Komentari(0)