SLATKIŠ kog NIKAD ne morate da se odričete: Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera i jaja (i griže savesti)
Posna slatka pita bez šećera i jaja — recept koji ćete voleti
![pita s višnjama](/data/images/2024-06-28/92433_shutterstock-1058463404_f.jpg?timestamp=1719525600)
Ako postite, a želite da sebe ili svoju porodicu zasladite domaćom pitom, nema razloga da čekate mrsne dane! Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera idealan je izbor za sve one koji žele da povedu računa o svojoj ishrani, a ne žele da se odriču omiljenih slatkiša!
Kako bi ovaj recept imao što bolje sastojke, idealno bi bilo da obične kore zamenite korama od spelte ili heljde. Takođe, kao zamena za beli šećer koristi se eritritol (ili kokosov šećer, po izboru). U nadev za ovu pitu stavlja se griz, a vi umesto pšeničnog, dodajte speltin griz.
Odmah dobijate zdraviji obrok, a nije nauštrb ukusa.
Možda vas zanima:
![posna proja](/data/images/2024-03-14/80559_posna-proja_f.jpg)
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
![pita](/data/images/2023-04-04/50527_shutterstock-215044510_f.jpg)
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Možda vas zanima:
![posna proja](/data/images/2024-03-14/80559_posna-proja_f.jpg)
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
![pita](/data/images/2023-04-04/50527_shutterstock-215044510_f.jpg)
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Možda vas zanima:
![posna proja](/data/images/2024-03-14/80559_posna-proja_f.jpg)
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
![pita](/data/images/2023-04-04/50527_shutterstock-215044510_f.jpg)
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Sastojci:
Možda vas zanima:
![posna proja](/data/images/2024-03-14/80559_posna-proja_f.jpg)
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
![pita](/data/images/2023-04-04/50527_shutterstock-215044510_f.jpg)
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
Možda vas zanima:
![posna proja](/data/images/2024-03-14/80559_posna-proja_f.jpg)
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
![pita](/data/images/2023-04-04/50527_shutterstock-215044510_f.jpg)
Starinska POSNA pita sa višnjama i makom: Poslastica koja vraća u detinjstvo posle prvog zalogaja (RECEPT)
Posna pita sa višnjama ima tako bogat i ukusan fil da ćete je praviti i kada prođu posni dani
pakovanje integralnih kora za pitu
750g višanja, trešanja ili malina (očišćenih od koštica)
6 kašika eritritola (ili kokosovog šećera)
50 ml kokosovog ili maslinovog ulja
50 ml kisele vode
Priprema:
Ulje i vodu pomeštajte i njime premazujte kore. Za svaki rolat koristite po dve kore.
Svaku premažite mešavinom ulja i vode. Na vrh kore (gornji deo) poprečno poređajte voće, zatim dodajte kašiku do dve zaslađivača i griza. Urolajte u rolat. Premažite ponovo mešavinom ulja i vode.
Pecite na 170 stepeni oko 20-25 minuta, u zavisnosti od jačine rerne, dok pita ne postane zlatnosmeđa.
![knedle sa šljivama](/data/images/2024-04-19/84792_shutterstock-2200897167-1_f.jpg)
SRPSKE KNEDLE MEĐU NAJBOLJIMA: Naše poslastice na zavidnim mestima
Gastronomski portal Tejst Atlas objavio je listu najboljih knedli na svetu, a među njima su se našle i slatke srpske knedle.
![mramorni kolač](/data/images/2024-02-21/77918_shutterstock-1911968074_f.jpg)
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Priprema ne oduzima mnogo vremena, a poješće se i brže nego što mislite.
![pita s višnjama](/data/images/2024-06-28/92433_shutterstock-1058463404_f.jpg)
SLATKIŠ kog NIKAD ne morate da se odričete: Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera i jaja (i griže savesti)
Posna slatka pita bez šećera i jaja — recept koji ćete voleti
![BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije](/data/images/2023-04-28/53198_bakin-kolac-shutterstock-2017975718_f.jpg)
BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji
![pita](/data/images/2023-12-07/70108_pita-sa-sirom-gibanica-shutterstock-1867411762_f.jpg)
Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu
Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru
Komentari(0)