Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije
Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često
![pijane ćufte](/data/images/2024-06-26/92217_357294-pijane-cufte-ls_f.jpg?timestamp=1719352800)
Sastojci za ćufte:
500 g mlevenog mesa
2-3 čena belog luka
100 g prezli
1 jaje
1,5 dl belog vina
seckanog peršuna
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika
Za preliv:
Možda vas zanima:
![Ljubica Buba Otašević](/data/images/2024-03-29/82504_268219-ljubicaotasevic-ls_f.jpg)
ZBOG NJE JE IVO ANDRIĆ ZAVOLEO KOŠARKU, A KERI GRANT DOŠAO U SRBIJU: Neverovatan život najfatalnije Jugoslovenke! (FOTO)
Ono što je ona doživela neko neće ni za 10 života
![koh](/data/images/2023-03-28/49824_shutterstock-286249535_f.jpg)
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
Možda vas zanima:
![Ljubica Buba Otašević](/data/images/2024-03-29/82504_268219-ljubicaotasevic-ls_f.jpg)
ZBOG NJE JE IVO ANDRIĆ ZAVOLEO KOŠARKU, A KERI GRANT DOŠAO U SRBIJU: Neverovatan život najfatalnije Jugoslovenke! (FOTO)
Ono što je ona doživela neko neće ni za 10 života
![koh](/data/images/2023-03-28/49824_shutterstock-286249535_f.jpg)
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
Možda vas zanima:
![Ljubica Buba Otašević](/data/images/2024-03-29/82504_268219-ljubicaotasevic-ls_f.jpg)
ZBOG NJE JE IVO ANDRIĆ ZAVOLEO KOŠARKU, A KERI GRANT DOŠAO U SRBIJU: Neverovatan život najfatalnije Jugoslovenke! (FOTO)
Ono što je ona doživela neko neće ni za 10 života
![koh](/data/images/2023-03-28/49824_shutterstock-286249535_f.jpg)
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
2 kašike kisele pavlake
1 kašika paradajz sosa
1 dl pavlake za kuvanje
1 dl vode
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije moze dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)
I jos: oko 800gr mladih krompirića manjih
Priprema:
Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.
U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.
Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.
![pita s višnjama](/data/images/2024-06-28/92433_shutterstock-1058463404_f.jpg)
SLATKIŠ kog NIKAD ne morate da se odričete: Posna pita sa crvenim voćem bez belog šećera i jaja (i griže savesti)
Posna slatka pita bez šećera i jaja — recept koji ćete voleti
![BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije](/data/images/2023-04-28/53198_bakin-kolac-shutterstock-2017975718_f.jpg)
BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji
![pita](/data/images/2023-12-07/70108_pita-sa-sirom-gibanica-shutterstock-1867411762_f.jpg)
Sočnija ne postoji, a topi se u ustima: ZALIVENA PITA sa sirom po turskom receptu
Predstavljamo vam recept za domaću pitu inspirisanu turskim burekom, koja ja savršen izbor za doručak ili večeru
![Zlatarska sukana pogača](/data/images/2024-06-26/92216_screenshot-20240626-215305-youtube-copy-900x600_f.jpg)
LISNATA I SLASNA Zlatarska sukana pogača, starinski recept u kom će uživati cela porodica
Zlatar je planina poznata po svojoj netaknutoj prirodi, ali i po autentičnoj kuhinji koja je odraz života na ovim visinama. Tradicionalna srpska jela s ovog područja često uključuju lokalne proizvode koji obogaćuju ukuse jelima.
![niške penjurlije](/data/images/2024-03-05/79508_shutterstock-1951250677_f.jpg)
PREUKUSNA Pita od domaćih kora sa mladim kupusom
U Srbiji, tradicionalna jela često predstavljaju spoj autentičnih ukusa i raznovrsnih sastojaka koji odražavaju bogatu istoriju i kulturu ovog podneblja.
Komentari(0)