Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često

pijane ćufte
Printscreen/Youtube

Sastojci za ćufte:

500 g mlevenog mesa

1 veza mladog luka
2-3 čena belog luka
100 g prezli
1 jaje
1,5 dl belog vina
seckanog peršuna

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika

Za preliv:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2 kašike kisele pavlake
1 kašika paradajz sosa
1 dl pavlake za kuvanje
1 dl vode

Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije moze dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)

I jos: oko 800gr mladih krompirića manjih

Priprema: 

Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.

U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.

Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.

Komentari(0)

Loading