Pijane ćufte sa mladim krompirićima: Zaboravljeno jelo iz Jugoslavije
Ovo je ručak kojeg se retki sećaju, ali ukus je toliko lep da ćete ga spremati često
Sastojci za ćufte:
500 g mlevenog mesa
2-3 čena belog luka
100 g prezli
1 jaje
1,5 dl belog vina
seckanog peršuna
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika
Za preliv:
Možda vas zanima:
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)
One je bio rok muzičar, ona čuvena "Lokica"
Možda vas zanima:
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)
One je bio rok muzičar, ona čuvena "Lokica"
Možda vas zanima:
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Važili su za najromantičniji par Beograda: Turbulentna ljubavna veza rok muzičara i Jelene Tinske! (FOTO)
One je bio rok muzičar, ona čuvena "Lokica"
2 kašike kisele pavlake
1 kašika paradajz sosa
1 dl pavlake za kuvanje
1 dl vode
Začinite po ukusu: so, biber, origano, tucana paprika (ko voli malo pikantnije moze dodati i ljutu tucanu papriku, ukus će biti bar 10 puta bolji)
I jos: oko 800gr mladih krompirića manjih
Priprema:
Izmešajte mleveno meso sa seckanim mladim lukom, čenovima belog luka, jajetom, prezlama, vinom, peršunom i začinima. Sve to izmešajte i napravite ćuftice.
U vatrostalnu činiju posložite ćuftice i mlade krompiriće koje ste kratko obarili. Zatim sve stavite u rernu da se peče na oko 20 minuta, na temperaturi oko 200 stepeni Celzijusa.
Dok se ćufte peku napravite preliv od kisele pavlake, paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Prelijte sve preko i zapecite još malo.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)