LISNATA I SLASNA Zlatarska sukana pogača, starinski recept u kom će uživati cela porodica
Zlatar je planina poznata po svojoj netaknutoj prirodi, ali i po autentičnoj kuhinji koja je odraz života na ovim visinama. Tradicionalna srpska jela s ovog područja često uključuju lokalne proizvode koji obogaćuju ukuse jelima.

Svima je poznat zlatarski sir, a sasvim sigurno će vas oduševiti i pogača za koju ćete recept naći u nastavku teksta.
Sastojci za testo:
600g brašna
8g suvog kvasca (ili 30g svežeg)
1 kašičica šećera
1,5 kašičica soli
1 jaje
Oko 450ml vode
Fil za premazivanje:
200g putera
100g rendanog sira
3-4 kašike pavlake ili kiselog mleka
Uputstvo:
U većoj posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so.
Dodajte jaje i postepeno sipajte vodu dok ne dobijete glatko testo, pa ga podelite na 4 dela
Ostavite testo da odstoji oko 10 minuta.
Premzujte testo smesom rastopljenog putera, sira i pavlake i formirajte kocku od testa.
Sučite zatim svaku kocku u krug na veličinu pleha, pa slažite jednu po jednu i svaku premažite nadevom.
Pecite na 200°C prvih 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15 minuta.
Ceo postupak možete pogledati na videu u prilogu:
Ova pogača je neodoljivog ukusa i mirisa, i sigurno će vas osvojiti.
Prijatno!
Izvor/Aurora Recepti

Ovakve ćufte u paradajz sosu nikada niste jeli: Ovaj trik moraju znati sve domaćice, nećete se pokajati
Ukusan ručak koji će se svideti celoj porodici.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta
Komentari(0)