EVO KAKO DA NAPRAVITE NAJMEKŠI SOMUN: Nikad vam nije bilo SLAĐE da jedete ćevape nego sa ovim hlebom
Recept za najukusnije somune koje ćete ikada probati

Za mnoge su pljeskavica ili ćevapi najukusniji kad su posluženi u somunu koji ima tanke korice i vazdušastu sredinu.
Mnogi su uvereni da bez obzira na recept, somun može da bude ukusan samo kad se sprema u pekari, jer testo prave profesionalci. Ipak, jednako ukusan somun možete da napravite i u kućnim uslovima ukoliko primenite dva trika.
Prvi je da testo zamesite uveče i da ga ostavite da odstoji preko noći kako bi se gluten iz brašna dobro aktivirao.
Možda vas zanima:

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Zašto se uveče ne daje nož, hleb ili ogledalo? Tri zabrane koje narod ne krši ni bez objašnjenja
U srpskoj tradiciji postoje predmeti koji se posle zalaska sunca ne smeju davati iz ruke u ruku – jer se veruje da prenose svađu, nesreću ili gubitak
Možda vas zanima:

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Zašto se uveče ne daje nož, hleb ili ogledalo? Tri zabrane koje narod ne krši ni bez objašnjenja
U srpskoj tradiciji postoje predmeti koji se posle zalaska sunca ne smeju davati iz ruke u ruku – jer se veruje da prenose svađu, nesreću ili gubitak
Možda vas zanima:

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje

Zašto se uveče ne daje nož, hleb ili ogledalo? Tri zabrane koje narod ne krši ni bez objašnjenja
U srpskoj tradiciji postoje predmeti koji se posle zalaska sunca ne smeju davati iz ruke u ruku – jer se veruje da prenose svađu, nesreću ili gubitak
Drugi je da tepsiju sa somunima stavite u dobro zagrejanu rernu i da testo pečete na najjačoj temperaturi.
Sastojci:
600 g brašna tip 400
300 ml vode
kašičica šećera
kesica suvog kvasca
kašičica soli
crni kumin (po želji)
Priprema:
U veću posudu sipajte brašno, vodu, kvasac i šećer, pa umesite meko testo. Posle desetak minuta dodajte so i nastavite da mesite još par minuta.
Preko testa stavite pamučnu krpu i ostavite da testo odstoji preko noći na sobnoj temperaturi.
Ujutro pospite radnu površinu brašnom, prebacite testo i premesite ga, pa ga isecite na četiri jednaka dela.
Od svakog dela testa napravite somun tako što ćete testo povlačiti s krajeva. Nožem napravite šare i premažite somune hladnom vodom, a onda ih pospite crnim kuminom.
Rernu zagrejte na najjače, stavite tepsiju podmazanu uljem da se zagreje, pa je izvadite iz rerne, poređajte somune i vratite je u rernu da se somuni ispeku.
Prijatno!

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Komentari(0)