Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB

Jadranko Žugić

15:00

Zanimljivosti 0

Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

ražani hleb
Shutterstock

- Kao prvo, od ovih peciva ćete ožedneti. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili nešto slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu pojesti, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare - napisao je Adams.

Evo još nekih objašnjenja

- Slažem se s time da kada nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovno se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu - napisao je jedan korisnik.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Javio se i DŽo Kolelja koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.

- Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti porudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju gostima se daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom sebe radi.

Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila da hleb ima jedino manipulativnu ulogu.

- U italijanskom restoranu u kojem sam radila, imali smo oko dva minuta da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ih začinimo. Potom smo morali da u roku od pet minuta donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate sve se čini još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su gosti nestrpljivi.

<a data-cke-saved-href="https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1499537/fudbalska-reprezentacija-srbije-najnovije-vesti-srbija-andora-televizija-hepi-happy-video-snimak-igrice-prilog-serbia-andorra-happytv?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" href="https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1499537/fudbalska-reprezentacija-srbije-najnovije-vesti-srbija-andora-televizija-hepi-happy-video-snimak-igrice-prilog-serbia-andorra-happytv?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" target="_blank" class="news-item title=" ЦЕО="" СВЕТ="" ГЛЕДА="" И="" НЕ="" ВЕРУЈЕ:="" Ево="" како="" је="" једна="" телевизија="" известила="" о="" утакмици="" Србија="" -="" Андора="" (ВИДЕО)"="" style="margin: 0px 0px 20px; box-sizing: border-box; color: rgb(233, 29, 30); text-decoration-line: none; display: flex; align-items: flex-start; padding: 0px; border-bottom: none; flex: 0 0 calc(50% - 7.5px); width: calc(50% - 7.5px);">

jorgovan

LEK IZ DOLINE LJUBAVI: Zaboravljeni recept za sirup od jorgovana i kako su ga žene koristile za lečenje štitne žlezde

Zanimljivosti

18:00

25 oktobar, 2025

Jorgovan (Syringa vulgaris) je za Srbe simbol najveće ljubavi, zahvaljujući legendi o Jeleni Anžujskoj. Međutim, osim romantične priče, ovaj mirisni cvet krije i izuzetna lekovita svojstva. Otkrivamo zašto su žene u narodnoj medicini koristile sirup i tinkture od jorgovana za lečenje hroničnih bolesti i poboljšanje disajnih puteva.

žena

ZLATNO ULJE S PLANINE: Zašto je ulje od bundeve sa Zlatara najbolje za srce i kako se u njemu čuva lek za prostatu

Zanimljivosti

17:00

23 oktobar, 2025

Bundeva golica se nekada smatrala hranom za stoku, da bi se ulje dobijeno iz njenih semenki danas prodavalo kao najskuplje srpsko jestivo ulje. Otkrivamo zašto se hladno ceđeno ulje golice sa planinskih krajeva (poput Zlatara, Peštera i Fruške Gore) smatra prirodnim čudom, kako njegovi sastojci deluju na muško zdravlje i zašto je ovo ulje jače od mnogih apotekarskih preparata.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading