Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB
Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

- Kao prvo, od ovih peciva ćete ožedneti. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili nešto slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu pojesti, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare - napisao je Adams.
Evo još nekih objašnjenja
- Slažem se s time da kada nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovno se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu - napisao je jedan korisnik.
Možda vas zanima:

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Javio se i DŽo Kolelja koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
- Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti porudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju gostima se daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom sebe radi.
Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila da hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
- U italijanskom restoranu u kojem sam radila, imali smo oko dva minuta da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ih začinimo. Potom smo morali da u roku od pet minuta donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate sve se čini još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su gosti nestrpljivi.
<a data-cke-saved-href="https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1499537/fudbalska-reprezentacija-srbije-najnovije-vesti-srbija-andora-televizija-hepi-happy-video-snimak-igrice-prilog-serbia-andorra-happytv?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" href="https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1499537/fudbalska-reprezentacija-srbije-najnovije-vesti-srbija-andora-televizija-hepi-happy-video-snimak-igrice-prilog-serbia-andorra-happytv?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" target="_blank" class="news-item title=" ЦЕО="" СВЕТ="" ГЛЕДА="" И="" НЕ="" ВЕРУЈЕ:="" Ево="" како="" је="" једна="" телевизија="" известила="" о="" утакмици="" Србија="" -="" Андора="" (ВИДЕО)"="" style="margin: 0px 0px 20px; box-sizing: border-box; color: rgb(233, 29, 30); text-decoration-line: none; display: flex; align-items: flex-start; padding: 0px; border-bottom: none; flex: 0 0 calc(50% - 7.5px); width: calc(50% - 7.5px);">

Rodila zetu dete, htela da se uda za brata od strica! Nju sa pravom smatraju najvećom bludnicom među Obrenovićima
Pričalo se da je imala mnogo ljubavnika, da je volela kocku i luksuz, ali i da u svom salonu u Beogradu plete zamke koje su dovele do gašenje loze Obrenovića.

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB
Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

MONASI IZ SRBIJE OTKRILI ZAŠTO SU SE ZAMONAŠILI: "Došao sam u Tumane, mesec dana sam se lomio da li da ostanem"
Četiri monaha iz manastira u Srbiji podelili su priču o monašenju i otkrili šta su im rekli najbliži nakon odluke da će se zamonašiti.

ŽIVOTNA PRIČA BATE ŽIVOJINOVIĆA: Napio ekipu na snimanju Bitke na Neretvi i tukao kolegu zbog Slobe Miloševića
Legenda srpske kinematografije napustila nas je pre 9 godina

Da li baštu treba zalivati ujutru ili uveče? Samo jedno je ispravno, a mnogi greše
Evo šta savetuju stručnjaci
Komentari(0)