Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB
Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

- Kao prvo, od ovih peciva ćete ožedneti. Žedni ljudi onda naručuju još pića, a to znači i bolja zarada. Drugo, hleb ili nešto slično pokreće probavu i od njega samo dodatno ogladnite. Upravo zato se događa da ljudi naruče više nego što mogu pojesti, a kasnije kažu kako su se zaleteli. Poslednji razlog je taj što kada ljudi u restoranima imaju zanimaciju, što je u ovom slučaju jedenje hleba, onda nisu dosadni i ne traže stalno konobare - napisao je Adams.
Evo još nekih objašnjenja
- Slažem se s time da kada nešto dobijete, sigurno ćete to zapamtiti i ponovno se vratiti u isti restoran. Možda ćete ostaviti i veću napojnicu - napisao je jedan korisnik.
Možda vas zanima:

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

Evo zašto u restoranima uvek prvo dobijete hleb: Iznenadićete vas pravi razlog
Verovatno vas je uvek zanimalo zašto vam konobari nakon poručenog jela prvo donose hleb, a sada je ta misterija razotkrivena

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Javio se i DŽo Kolelja koji je nekada bio vlasnik restorana i podelio svoje iskustvo.
- Većina ljudi previše razmišlja o odgovoru. Jedini razlog zašto smo mi ljudima davali hleb pre glavnog jela bio je da se uspori sama narudžbina, odnosno da kuvari sve stignu da pripreme. Konobar će uzeti porudžbine od ljudi redom kako su dolazili, a dok čekaju gostima se daje hleb. Da zaključimo, ovo nema nikakve veze s time što su konobari dobri i ljubazni i žele da vam poklone hleb, već se jednostavno koriste ovim trikom sebe radi.
Kimberli Luis je bila konobarica i otkrila da hleb ima jedino manipulativnu ulogu.
- U italijanskom restoranu u kojem sam radila, imali smo oko dva minuta da svima odnesemo hleb na sto od kada su seli. Morali smo da izračunamo količinu i da ih začinimo. Potom smo morali da u roku od pet minuta donesemo novi hleb, ako su postojeći pojeli. Zašto? Jer su gosti toliko naporni. Ovo je zapravo samo sredstvo. Kada sednete i čekate sve se čini još duže, a hleb okupira ljude i vreme će jednostavno brže proći. Da skratimo: hleb se servira zato što su gosti nestrpljivi.
<a data-cke-saved-href="https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1499537/fudbalska-reprezentacija-srbije-najnovije-vesti-srbija-andora-televizija-hepi-happy-video-snimak-igrice-prilog-serbia-andorra-happytv?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" href="https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1499537/fudbalska-reprezentacija-srbije-najnovije-vesti-srbija-andora-televizija-hepi-happy-video-snimak-igrice-prilog-serbia-andorra-happytv?utm_source=nportal&utm_medium=nportal-single&utm_campaign=nportal-dve-vesti" target="_blank" class="news-item title=" ЦЕО="" СВЕТ="" ГЛЕДА="" И="" НЕ="" ВЕРУЈЕ:="" Ево="" како="" је="" једна="" телевизија="" известила="" о="" утакмици="" Србија="" -="" Андора="" (ВИДЕО)"="" style="margin: 0px 0px 20px; box-sizing: border-box; color: rgb(233, 29, 30); text-decoration-line: none; display: flex; align-items: flex-start; padding: 0px; border-bottom: none; flex: 0 0 calc(50% - 7.5px); width: calc(50% - 7.5px);">


Koliko šolja kafe je previše? Evo kada postaje opasna za zdravlje, ovaj odgovor niste očekivali ni u snovima!
Za mnoge ljude kafa je nezaobilazan deo jutra, ali koliko je previše?

USPONI I PADOVI NIKOLE PAŠIĆA - KAKO MU JE KRAJ ALEKSANDAR ZAPEČATIO KARIJERU? Za sve je kriv njegov ROĐENI SIN!
Srpski ratni premijer i ministar inostranih poslova Nikola Pašić rođen je 1845. godine u Zaječaru

SRBI NE ZNAJU KOJE JE PRAVO PREZIME GAVRILA PRINCIPA: Postoje DVE verzije, teško ćete POGODITI o čemu se radi
Malo ko zna da je Gavrilo Princip imao drugačije prezime

OVAKO SU IZGLEDALE IGRE PRESTOLA STAROG BEOGRADA: Kažu da je ova žena bila najkontraverznija žena u našoj istoriji
Tomanija Obrenović nije bila zla i prepredena žena, kako su je često opisivale razne petparačke novine
Komentari(0)