U kesi, nikako: Znate li kako se pravilno čuva hleb da što duže ostane lep i svež?
Ovako ćete uvek imati svežu veknu

Mnogi koriste najlonske kese, a evo zašto to ni nije baš dobar izbor.
Ako hleb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hleb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.
Hleb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.
Možda vas zanima:

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB
Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB
Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Možda vas zanima:

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB
Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

Ovih 5 neobičnih vrsta Srpskog hleba morate probati bar 1 u životu: Svaki krije svoju priču, a zajednička im je ljubav prema tradiciji
Vreme je da probajte nešto novo i otkrijete čari ovih neobičnih vrsta testa, a ujedno i da se vratite tradiciji naše zemlje
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.
Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:
1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.
2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.
(Krstarica)

OVO BI RAZBESNELO SVAKU ŽENU: Pravila po kojima je Ajnštajn ponizio Milevu
Majka Alberta Ajnštajna je bila očajna kada je oženio Milevu, po njenom mišljenju ona je bila ružna, šepala i „stara veštica sa trideset godina“, a onda joj je naučnik dostavio spisak obaveza

MNOGI MEŠAJU UZROK I POVOD PRVOG SVETSKOG RATA: Ovo je PRAVA ISTINA koju svi moraju da ZNAJU!
Prvi svetski rat promenio je svet – prvi put su upotrebljena nova oružja

Iz Sao Paola do Kraljeva : Priča Brazilke Nine koja je pronašla novi život u Srbiji
Podno srednjovekovne tvrđave Maglič, zahvaljujući entuzijazmu mladog arheologa Miloša Sretenovića, nastao je „Magličgrad“ – kamp i društvena zajednica koja okuplja volontere iz celog sveta. Među njima je i Nina Chandra (36) iz Brazila, koja je napustila uspešnu karijeru grafičkog dizajnera i komunikacijskog stručnjaka da bi krenula na put oko sveta.

U ovom selu pravi se najstarija čista rakija šljivovica : Radisav je šesta generacija koja čuva tradiciju
U Bajinoj Bašti i okolnim selima ovih dana završava se prvo terensko istraživanje naučnika i istraživača Katedre za antropologiju i etnologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Projekat pod nazivom „Tradicionalna porodična proizvodnja rakije deo kulturnog identiteta Bajine Bašte” ima za cilj da na naučnim temeljima prikaže kako je šljivovica postala običaj, porodična vrednost i deo identiteta ovog kraja.

IZ ŠKOTSKE JE DOŠLA U SRBIJU DA SPAŠAVA UNESREĆENE I SIROČAD: Filmska priča heroine Eveline - takva se JEDNOM RAĐA!
Srpski narod pamti mnoge humane ljude i njihova dela, a posebno mesto u istoriji i srcima ljudi iz Bajine Bašte ima Evelina Haverfild
Komentari(0)