U kesi, nikako: Znate li kako se pravilno čuva hleb da što duže ostane lep i svež?

Teodora Tojagić

15:00

Zanimljivosti 0

Ovako ćete uvek imati svežu veknu

hleb
Shutterstock

Mnogi koriste najlonske kese, a evo zašto to ni nije baš dobar izbor.

Ako hleb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hleb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

Hleb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

Možda vas zanima:

ražani hleb

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB

Zanimljivosti

15:00

14 jun, 2025

Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

Možda vas zanima:

ražani hleb

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB

Zanimljivosti

15:00

14 jun, 2025

Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

Možda vas zanima:

ražani hleb

Zašto u restoranima prvo dobijete HLEB

Zanimljivosti

15:00

14 jun, 2025

Kuvar Ras Adams iz Vašingtona otkrio je na društvenoj mreži "Quora" zašto pre konkretne hrane u restoranima gosti dobiju peciva, perece ili hleb. Svoje su mišljenje podelili i još neki korisnici.

Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni.

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.

(Krstarica)

Create your own user feedback survey c.id
Rakija

U ovom selu pravi se najstarija čista rakija šljivovica : Radisav je šesta generacija koja čuva tradiciju

Zanimljivosti

19:00

23 septembar, 2025

U Bajinoj Bašti i okolnim selima ovih dana završava se prvo terensko istraživanje naučnika i istraživača Katedre za antropologiju i etnologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Projekat pod nazivom „Tradicionalna porodična proizvodnja rakije deo kulturnog identiteta Bajine Bašte” ima za cilj da na naučnim temeljima prikaže kako je šljivovica postala običaj, porodična vrednost i deo identiteta ovog kraja.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading