Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Recept za najbolju i najukusniju posnu proju.
Vreme je posta, kada domaćice u kuhinji pripremaju posnu hranu, što slaniše što slatkiše i niko ne može da im odoli jer ukus je jedinstven, iako u njima nema mrsnih sastojaka.
Takva je i posna proja, za koju mnogi smatraju da nije ista kao kad u nju ubacimo jaja i jogurt, ali recept za ovu posnu proju je predivan i isprobaćete odmah prvom prilikom.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Sastojci za posnu proju:
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje belog brašna
2 šolje kisele vode
1,5 šolja ulja
1 kesica praška za pecivo
so.
Priprema posne proje:
U činiju sipajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, promešajte pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro izmešajte varjačom, dok se ne sjedini.
Tepsiju obložite pek papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu u silikonske ili u teflonske kalupe.
Prijatno!

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.

Tradicionalni recept: Šaran iz Ćelija – specijalitet monaha manastira Ćelije kod Valjeva
Šaran iz Ćelija je gotovo zaboravljeni kulinarski biser iz manastira Ćelije, poznat po posebnom načinu pripreme koji mu daje nezaboravan ukus.
Komentari(0)