Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.
Recept za najbolju i najukusniju posnu proju.
Vreme je posta, kada domaćice u kuhinji pripremaju posnu hranu, što slaniše što slatkiše i niko ne može da im odoli jer ukus je jedinstven, iako u njima nema mrsnih sastojaka.
Takva je i posna proja, za koju mnogi smatraju da nije ista kao kad u nju ubacimo jaja i jogurt, ali recept za ovu posnu proju je predivan i isprobaćete odmah prvom prilikom.
Možda vas zanima:
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Sastojci za posnu proju:
Možda vas zanima:
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
Možda vas zanima:
POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.
DORUČAK KOJI JE VOLELA CELA JUGOSLAVIJA Jeftino, brzo i lako napravite obrok za celu porodicu
Pročitajte recept u nastavku i napravite najlepšu posnu proju.
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje belog brašna
2 šolje kisele vode
1,5 šolja ulja
1 kesica praška za pecivo
so.
Priprema posne proje:
U činiju sipajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, promešajte pa dodajte kiselu vodu i ulje. Sve dobro izmešajte varjačom, dok se ne sjedini.
Tepsiju obložite pek papirom, izlijte smesu za proju, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Ukoliko više volite oblik mafina, sipajte smesu u silikonske ili u teflonske kalupe.
Prijatno!
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Uštipci bez kapi ulja, spolja hrskavi, a unutra meki: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo ćete tamaniti
Ukus je jednako dobar kao i kad ih spremamo na ulju.
Komentari(0)