Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

posna proja sa tikvicama
Shutterstock

Posna proja s paprikom je tradicionalno srpsko jelo koje se obično priprema za doručak ili kao prilog uz neko drugo jelo.

Ovo posno jelo je idealno za sve one koji žele da unose zdravu hranu u svoju ishranu ili su trenutno u postu.

Kukuruzno brašno i paprika su glavni sastojci ovog recepta, a začini daju poseban ukus ovom jednostavnom jelu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ovaj recept je jednostavan za pripremu i savršen je za početak dana sa puno energije.

Evo jednog jednostavnog i tradicionalnog posnog srpskog doručka – proja sa paprikom.

Ovo jelo je bogato proteinima, vlaknima i vitaminima, a savršeno je za posne dane ili za one koji preferiraju zdravu ishranu.

Sastojci:

2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje vode
1/4 šolje ulja
1 iseckana na sitne kockice crvena paprika
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera

Priprema:

U posudu za mešanje sipajte kukuruzno brašno, so i biber. Dobro promešajte.
Dodajte ulje i vodu u posudu i sve dobro sjedinite, tako da nema grudvica.
Umešajte iseckanu papriku u smesu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Namažite pleh sa uljem i sipajte smesu u njega. Poravnajte smesu.

Pecite proju u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.Isecite proju na kocke i poslužite toplu. Ova proja sa paprikom je jednostavna, ukusna i zdrava. Svakako je možete poslužiti i uz jogurt ili kiselo mleko u mrsne dane.

Komentari(0)

Loading