Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

Posna proja s paprikom je tradicionalno srpsko jelo koje se obično priprema za doručak ili kao prilog uz neko drugo jelo.
Ovo posno jelo je idealno za sve one koji žele da unose zdravu hranu u svoju ishranu ili su trenutno u postu.
Kukuruzno brašno i paprika su glavni sastojci ovog recepta, a začini daju poseban ukus ovom jednostavnom jelu.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.
Možda vas zanima:

POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške
Oduševićete sve ukućane.
Ovaj recept je jednostavan za pripremu i savršen je za početak dana sa puno energije.
Evo jednog jednostavnog i tradicionalnog posnog srpskog doručka – proja sa paprikom.
Ovo jelo je bogato proteinima, vlaknima i vitaminima, a savršeno je za posne dane ili za one koji preferiraju zdravu ishranu.
Sastojci:
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje vode
1/4 šolje ulja
1 iseckana na sitne kockice crvena paprika
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
Priprema:
U posudu za mešanje sipajte kukuruzno brašno, so i biber. Dobro promešajte.
Dodajte ulje i vodu u posudu i sve dobro sjedinite, tako da nema grudvica.
Umešajte iseckanu papriku u smesu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Namažite pleh sa uljem i sipajte smesu u njega. Poravnajte smesu.
Pecite proju u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.Isecite proju na kocke i poslužite toplu. Ova proja sa paprikom je jednostavna, ukusna i zdrava. Svakako je možete poslužiti i uz jogurt ili kiselo mleko u mrsne dane.

Pastirska tajna Stare planine: Kako nastaje pravi kačkavalj
Na prostranim pašnjacima Stare planine, gde vetrovi donose miris trave i planinskih cvetova, vekovima se čuva jedna posebna tajna – kačkavalj. Ovaj sir, danas poznat širom Srbije, nekada je bio isključivo proizvod pastira koji su svoje stado izvodili na letnje ispaše i mleko pretvarali u zlatno bogatstvo koje je moglo da se sačuva tokom cele godine.

Neki je zovu carska, neki ŠPANSKA PITA, a svi se slažu – preukusna je: Najbolji recept za omiljeni doručak ili večeru
Jednostavan recept za špansku pitu osvojiće srca i stomake vaših ukućana

Starinski kolač sa šljivama – miris detinjstva na tanjiru
Sočan, mirisan i jednostavan za pripremu – ovaj kolač sa šljivama je klasik srpske kuhinje koji nikada ne izlazi iz mode.

Kuglof koji će mirisati do kraja ulice: Mekan kao pena i ima nezaboravan ukus, ovo mu daje poseban šmek
Ukusna poslastica kojoj niko ne može odoleti.

Preukusna poslastica – bez pečenja i kuvanja fila: Recept za lažne RUSKE KAPE koji će obožavati svi ukućani
Jednostavnije se priprema od klasičnih ruskih kapa, a ukus je podjednako božanstven
Komentari(0)