PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške

Miloš Milenović

21:00

Gastronomija 0

Oduševićete sve ukućane.

proja
Shutterstock

 

Zdrava i ukusna večera je ona koju su naši preci stalno praktikovali, a reč je o proji i ajvaru:

Potrebno:

Potrebno: Sjediniti kukuruzno brašno, palentu i brašno. Posoliti, dodati prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Dobijenu masu sipati u pleh. Ubaciti u već zagrejanu rernu, na 250 stepeni, 10 minuta. U šerpici sjediniti sitno seckani crni luk, beli luk, papriku i ajvar.

Proju servirati sa ajvarom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading