PRAVA SRPSKA VEČERA Napravite poznato domaće jelo s kojim nikada nema greške

Miloš Milenović

21:00

Gastronomija 0

Oduševićete sve ukućane.

proja
Shutterstock

 

Zdrava i ukusna večera je ona koju su naši preci stalno praktikovali, a reč je o proji i ajvaru:

Potrebno:

Potrebno: Sjediniti kukuruzno brašno, palentu i brašno. Posoliti, dodati prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Dobijenu masu sipati u pleh. Ubaciti u već zagrejanu rernu, na 250 stepeni, 10 minuta. U šerpici sjediniti sitno seckani crni luk, beli luk, papriku i ajvar.

Proju servirati sa ajvarom.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading