POSNI Recept za proju kakvu su jeli naši preci, jednostavna a preukusna
Ova proja je jelo na kome su odrastale generacije naših baka i deka, a pravi se bez dodatka jaja, sira, ili mesa. Idealna je za sve koji poste, pravi se lako a uz sve lepo ide i naravno, veoma je zdrava.

Jelo koje možete da sastavite za pet minuta posle posla i za čas da ispečete, a da sve zamiriše na prošlost i detinjstvo.
Sastojci:
400 g krupno mlevenog kukuruznog brašna, idealno belog
Možda vas zanima:

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Možda vas zanima:

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Možda vas zanima:

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Možda vas zanima:

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Možda vas zanima:

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Možda vas zanima:

Recept za tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može da odoli: Napravite doručak bogat proteinima i vitaminima
Ovaj recept bogat je proteinima i vitaminima, a savršen je za posne dane ili kao prilog drugim jelima

SJAJNA ZAMENA ZA HLEB Napravite "seljačku proju" od samo 3 sastojka
Prava proja se pravo od samo tri sastojka: krupno mlevenog kukuruznog brašna, soli i vode bez dodatka sira, mesa i slično. Evo jednog od recepata za pravu seljačku proju.
Priprema:
U posudu sipajte 400 grama kukuruznog brašna.
Dodajte oko 200 ml mlake vode u kojoj ste razmutili 1/2 kesice praška za pecivo (ili kašičicu sode) i so.
Varjačom dobro izmešajte sve sastojke dok ne dobijete žitku masu, ali ne previše žitku.
Podmažite tepsiju biljnim uljem ili u posudu za mafine stavite papirne korpice i sipajte smesu u njih.
Stavite proju zagrejanu rernu na 220 stepeni C i pecite proju oko 15-20 minuta, probajte sa viljuškom da li je proja pečena, ako se testo ne lepi, znači da je pečena.
Ispečenu proju poprskajte vodom, prekrijte je kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi.
Ohlađenu proju iseckajte na kocke ili trouglove, ako ste je pekli u klasičnoj tepsiji i služite je umesto hleba. Odlično ide uz ajvar, ribu i salate u danima posta.
Ovo je prava, autentična proja koja će vas vratiti u prošlost i oduševiti svojim jednostavnim ukusom.
Uživajte!

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.

Mekani kolač s višnjama koji miriše na detinjstvo: Svaki zalogaj je čisto uživanje kojem niko ne može odoleti
Gotov kolač ohladiti, pa ga posuti šećerom u prahu, pa ga nakon toga iseći na kocke.

Čuveni kuvar ovako dinsta luk: Gotov za tren, daleko sočniji i bez mirisa prženja po stanu
Evo kako kuvari dinstaju luk

Kako da zamrznete već skuvani pasulj i koliko dugo može da se čuva u zamrzivaču?
Pasulj je jedna od najčešćih namirnica na balkanskim trpezama. Pored ukusa, bogat je izvor esencijalnih hranljivih materija. Međutim, čuvanje pasulja može biti izazov. Srećom, postoje vredni saveti koji će osigurati dugotrajnost pasulja, od zamrzavanja do skladištenja.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.
Komentari(0)