ZAPEČENI KROMPIR SA PEČURKAMA Ukus koji osvaja na prvi zalogaj!
Kad dođe vikend porodice se okupljaju i nekako je upravo ovim danima na srpskoj trpezi krompir neizbežan. U nastavku teksta donosimo jednostavan a veoma ukusan recept za punjeni zapečeni krompir koji može biti i odlično glavno jelo. Uživajte.
6 krompira
10 šampinjona
1 crni luk
100 g slanine
2 čena belog luka
100 ml belog vina
50 g kačkavalja
Priprema:
Iseckanu slaninu kratko propržite u tiganju, pa dodajte iseckan luk, šampinjone, beli luk i malo belog vina. Posle nekoliko minuta dodajte ostatak vina, so i biber. Neoljušteni krompir kuvajte u slanoj vodi oko 15 minuta. Izvadite iz vode da se ohladi pa isecite na pola i malo izdubite da sredinu možete napuniti smesom od pečuraka i slanine. Krompir napunite, poređajte u pleh na pek papir i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. Vreo krompir pospite izrendanim kačkavaljem i vratite u rernu još desetak minuta, nakon čega možete dodati još malo rendanog sira po površini.
Prijatno!
Pročitajte još:
BRZO I ZDRAVO JELO Zapečeni karfiol - ručak koji ćete obožavati, gotov za pola sata
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
NIJE POSVEĆENA DEVOJCI Potresna priča kako je nastala pesma grupe "Bolero" koju su volele generacije, a sluša se i danas
Pesma “Jelena” grupe Bolero u pozadini ima potresnu priču. Iako su mnogi mislili da je ova pesma posvećena nekoj devojci po imenu “Jelena”, istina je drugačija.
Recept za ZIMNICU OD JABUKA: Retko se pravi, a mnogima je bolja od džema
Da li ste nekada pravili zimnicu od jabuka?
BLAGO PRIRODE Posle kiše preplave šume u Srbiji, a evo koje su najčešće i najpoznatije pečurke kod nas
Posle kiše šume u Srbiji prošaraju se raznovrsnim pečurkama, a mnogi ljubitelji prirode i gurmani se sa strašću krenu da beru ovo blago prirode.
NE MOŽE BRŽE A PRSTE DA POLIŽEŠ Oblanda koju ćete stalno praviti - gotova za tren, deca će je obožavati
Svi smo u škripcu sa vremenom, što zbog posla, što zbog drugih obaveza, pa vam donosimo recept za jednostavnu oblandu koja se baš brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)