KAKO NAJBOLJE DA OČISTITE PEČURKE? Nemojte ovo da radite, biće vodene i gnjecave
Ako ste i vi u nedoumici kako da očistite pečurke, nastavite da čitate.

Kako se pravilno čiste pečurke?
Bilo da šampinjone koristite za punjenje, pravite sos ili ih grilujete, potrebno je da ih pravilno očistite. Izbegavajte da perete pečurke pre termičke obrade, upiće puno vode, pa neće biti kao pržene već kao dinstane. Dobiće vodeni ukus, umesto da krckaju pod zubima.
Zato je najbolje da ih samo očistite ili prebrišete ubrusom ili vlažnom krpom.
A evo koje su najčešće greške kod pripreme pečurki
Možda vas zanima:

ČUDOTVORNA LEKOVITA GLJIVA Ublažava upale, služi za mršavljenje, preporučuje se osobama sa visokim krvnim pritiskom i arterosklerozom (VIDEO/RECEPT)
Pravi vrganj ili hrastov vrganj ili samo vrganj, jestiva je gljiva iz roda vrganja koju možemo naći u nižim krajevima unutrašnjosti ili višim krajevima submediterana. Ona raste na proplancima i obično na sunčanim obroncima prekrivenim mahovinom od leta do jeseni. Raste u Šumadiji, Bosanskoj Krajini, u okolini Banjaluke, u Slavoniji, na Kordunu i Baniji itd. je vrlo čest.

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj
Možda vas zanima:

ČUDOTVORNA LEKOVITA GLJIVA Ublažava upale, služi za mršavljenje, preporučuje se osobama sa visokim krvnim pritiskom i arterosklerozom (VIDEO/RECEPT)
Pravi vrganj ili hrastov vrganj ili samo vrganj, jestiva je gljiva iz roda vrganja koju možemo naći u nižim krajevima unutrašnjosti ili višim krajevima submediterana. Ona raste na proplancima i obično na sunčanim obroncima prekrivenim mahovinom od leta do jeseni. Raste u Šumadiji, Bosanskoj Krajini, u okolini Banjaluke, u Slavoniji, na Kordunu i Baniji itd. je vrlo čest.

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj
Možda vas zanima:

ČUDOTVORNA LEKOVITA GLJIVA Ublažava upale, služi za mršavljenje, preporučuje se osobama sa visokim krvnim pritiskom i arterosklerozom (VIDEO/RECEPT)
Pravi vrganj ili hrastov vrganj ili samo vrganj, jestiva je gljiva iz roda vrganja koju možemo naći u nižim krajevima unutrašnjosti ili višim krajevima submediterana. Ona raste na proplancima i obično na sunčanim obroncima prekrivenim mahovinom od leta do jeseni. Raste u Šumadiji, Bosanskoj Krajini, u okolini Banjaluke, u Slavoniji, na Kordunu i Baniji itd. je vrlo čest.

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj
Kuvate polako na niskoj temperaturi
Možda vas zanima:

ČUDOTVORNA LEKOVITA GLJIVA Ublažava upale, služi za mršavljenje, preporučuje se osobama sa visokim krvnim pritiskom i arterosklerozom (VIDEO/RECEPT)
Pravi vrganj ili hrastov vrganj ili samo vrganj, jestiva je gljiva iz roda vrganja koju možemo naći u nižim krajevima unutrašnjosti ili višim krajevima submediterana. Ona raste na proplancima i obično na sunčanim obroncima prekrivenim mahovinom od leta do jeseni. Raste u Šumadiji, Bosanskoj Krajini, u okolini Banjaluke, u Slavoniji, na Kordunu i Baniji itd. je vrlo čest.

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj
Možda vas zanima:

ČUDOTVORNA LEKOVITA GLJIVA Ublažava upale, služi za mršavljenje, preporučuje se osobama sa visokim krvnim pritiskom i arterosklerozom (VIDEO/RECEPT)
Pravi vrganj ili hrastov vrganj ili samo vrganj, jestiva je gljiva iz roda vrganja koju možemo naći u nižim krajevima unutrašnjosti ili višim krajevima submediterana. Ona raste na proplancima i obično na sunčanim obroncima prekrivenim mahovinom od leta do jeseni. Raste u Šumadiji, Bosanskoj Krajini, u okolini Banjaluke, u Slavoniji, na Kordunu i Baniji itd. je vrlo čest.

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj
Na ovaj način pečurke će da puste više vode, natopiće se i izgubiće na ukusu.
Pretrpavate tiganj pečurkama
Ako pretrpate tiganj pečurkama, neće biti dovoljno prostora da voda ispari, pa ćete da dobijete lošiji ukus.
Stavljajte premalo ulja
Ako ne stavite dovoljno ulja, pečurke će upiti ono što ima i neće moći lepo da se isprže.
Prerano solite pečuke
Nemojte da solite šampinjone kada ih stavite u tiganj, jer će dovesti do toga da voda ispari prerano. Posolite ih na kraju, i biće savršene, a vaše jelo pun pogodak!

Kiseli kupus u tegli, imunobomba koju svaka kuća treba da proba: Fermentiše se u svom soku, ukusan je i traje dugo
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.

STAROPLANINSKI DRAGULJ: Sir jači od kozjeg, napravljen od ENDEMIČNIH biljaka, a služi kao lek za celu porodicu
Zaboravite industrijske sireve! Na obroncima Stare planine nastaje specijalitet koji svoju lekovitu moć crpi iz prirode. Otkrivamo tajnu Staroplaninskog ovčijeg sira – zašto se smatra našim najzdravijim sirom i kako ga pastiri vekovima koriste za jačanje imuniteta.

SRPSKA CRNA ČOKOLADA: Zaboravljeni recept za kitnikez koji je zdraviji od meda, a naše bake su ga davale za jaku krv
U Vojvodini, gde su dunje bile simbol bogatstva, nastao je zaboravljeni slatkiš koji je prava riznica zdravlja. Otkrivamo Kitnikez – "sir od dunja" – poslasticu koja se pravila bez grama šećera i koju su bake koristile za oporavak od anemije.

Ovi čupavci nema šanse da budu suvi! Savremeniji recept nigde nećete naći, trik je u jednoj stvari
Trik je u tome što je biskvit mekan kao pamuk i ima iznenađenje iznutra koje ga čini savršenim!

TAJNA SRPSKOG DORUČKA KOJI DIŽE IZ MRTVIH: "Kačamak" je eliksir dugovečnosti, ali ovaj detalj ga čini nemogućim za pripremu kod kuće
Zlatno jelo koje su naši preci jeli vekovima: Otkrivamo zašto moderni kačamak nema isti ukus i kako ga spremiti na autentičan način.
Komentari(0)