KAKO NAJBOLJE DA OČISTITE PEČURKE? Nemojte ovo da radite, biće vodene i gnjecave
Ako ste i vi u nedoumici kako da očistite pečurke, nastavite da čitate.

Kako se pravilno čiste pečurke?
Bilo da šampinjone koristite za punjenje, pravite sos ili ih grilujete, potrebno je da ih pravilno očistite. Izbegavajte da perete pečurke pre termičke obrade, upiće puno vode, pa neće biti kao pržene već kao dinstane. Dobiće vodeni ukus, umesto da krckaju pod zubima.
Zato je najbolje da ih samo očistite ili prebrišete ubrusom ili vlažnom krpom.
A evo koje su najčešće greške kod pripreme pečurki
Možda vas zanima:

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Kuvate polako na niskoj temperaturi
Možda vas zanima:

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Možda vas zanima:

PRAVI PITE I SALATE Stefan je majstor u spremanju specijaliteta od šumskog pileta, ova jestiva gljiva ima isti ukus kao belo meso
Svake godine berem je sa jedne iste vrbe na planini Kosmaj

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Na ovaj način pečurke će da puste više vode, natopiće se i izgubiće na ukusu.
Pretrpavate tiganj pečurkama
Ako pretrpate tiganj pečurkama, neće biti dovoljno prostora da voda ispari, pa ćete da dobijete lošiji ukus.
Stavljajte premalo ulja
Ako ne stavite dovoljno ulja, pečurke će upiti ono što ima i neće moći lepo da se isprže.
Prerano solite pečuke
Nemojte da solite šampinjone kada ih stavite u tiganj, jer će dovesti do toga da voda ispari prerano. Posolite ih na kraju, i biće savršene, a vaše jelo pun pogodak!

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.

KRALJICA SRPSKE TRPEZE Najbolji recept za lisnatu pogaču
Lisnata pogača je kraljica domaćih trpeza – mekana, slojevita i prepuna ukusa, topi se u ustima i mami mirisom iz rerne.
Komentari(0)